Antena Meniu Search
x

Ramzan Kadîrov critică armata rusă şi sugerează că Putin nu știe care e situația războiului din Ucraina: Voi fi forțat să-i explic realitatea de pe teren

Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor, s-a remarcat în ultimele luni ca fiind unul dintre cei mai importanți aliați ai lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina, dar și pe plan intern. Sprijinul pe care acesta l-a oferit Kremlinului s-a concretizat și pe plan militar, prin trimiterea trupelor sale pe front. Cu toate acestea, ultimele evoluții ale conflictului l-au determinat pe dictator să critice conducerea armatei ruse, notează The Guardian.

de Redactia Observator

la 12.09.2022, 12:42

Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene
Liderul cecen sugerează că Putin nu este conștient de situația din Ucraina. - Profimedia

Analiștii occidentali subliniază faptul că pe lângă criticile legate de modul în care se desfășoară acest război și de pierderea teritoriilor ocupate de la finalul lunii februarie, Kadîrov a sugerat că este posibil ca Vladimir Putin să nu fie conștient de situația reală din teren.

"Au făcut greșeli și cred că vor trage concluziile necesare", a declarat Kadîrov într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram. "Dacă astăzi sau mâine nu se vor face schimbări de strategie, voi fi forțat să vorbesc cu conducerea ministerului apărării și cu conducerea țării pentru a le explica situația reală de pe teren. Este o situație foarte interesantă. Este uluitor, aș spune" a adăugat liderul cecen.

Cum va răspunde Vladimir Putin criticilor?

De la invazia din februarie, Kremlinul s-a concentrat pe reducerea la tăcere a vocilor critice față de război, dar pe măsură ce lucrurile se înrăutățesc pe câmpul de luptă, Putin trebuie să găsească o cale de mijloc în ceea ce îi privește pe cei care i-au susținut acțiunile din februarie și care acum își doresc ca Rusia să trimită mai multe trupe în Ucraina.

Kadîrov a trimis trupe să lupte împotriva ucrainenilor, fiind considerat un "vasal" al regimului de la Kremlin. Cu toate acestea, în ciuda sprijinului pe care l-a acordat acestui război, liderul cecen se numără printre puținele figuri publice din Federația Rusă care nu se află sub controlul total al Kremlinului. În acest context, atenția rușilor, dar și a occidentalilor va cădea asupra modului în care Vladimir Putin va răspunde acestor declarații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ramzan Kadîrov critică armata rusă şi sugerează că Putin nu știe care e situația războiului din Ucraina: Voi fi forțat să-i explic realitatea de pe teren