Antena Meniu Search
x

Video Jurnalul de război al lui Ramzan Kadîrov, "șeful" din Cecenia. Momentul în care se roagă de Putin să termine războiul, pe Telegram

Nimeni nu e mai implicat în războiul din Ucraina și mai fioros decât liderul cecen Ramzan Kadîrov - cel puțin pe social media, scrie Politico. Pe frontul de lângă Kiev, însă, "kadîroviții" lui nu au impresionat.

de Redactia Observator

la 19.03.2022, 01:27

liderul cecen Ramzan Kadîrov
Jurnalul de război al lui Ramzan Kadîrov, "șeful" din Cecenia. Momentul în care se roagă de Putin să termine războiul, pe Telegram - Profimedia Images

E trecut de miezul nopții, pe 4 martie, iar Ramzan Kadîrov pare beat sau sub influența stupefiantelor, ori e doar depresiv și furios. După opt zile de luptă cu ucrainenii, războiul, se pare, nu merge cum a fost plănuit. Cu o voce grea, liderul cecen, "mâna dreaptă" a lui Vladimir Putin, se plânge de pierderile și suferințele Armatei ruse.

Deși are "limba împleticită", Kadîrov îndrăznește să i se adreseze direct șefului de la Kremlin, căruia îi cere să termine invazia cât mai repede: "Dă-le luptătorilor noștri șansa de a folosi toată forța posibilă și imposibilă pentru a termina misiunea odată pentru totdeauna".

"Tovarășe Președinte, tovarășe Comandant Suprem, ți-am zis de mai multe ori că sunt ostașul tău. Sunt gata să îmi dau viața pentru tine. Dar nu pot să suport cum luptătorii din Ministerul Apărării, Garda Națională și alte structuri mor. Te rog să închizi ochii la toate și să dai ordinul de a termina totul într-o zi sau două. Doar așa putem salva statul nostru și poporul", spune Ramzan Kadîrov. Declarația este doar una dintr-o serie de mesaje vocale, video-uri sau texte publicate de Kadîrov pe Telegram, un serviciu securizat de mesagerie.

Cu tirade, momente de reflecție dar și încurajări pompoase pentru liderii săi de pe front, trăirile lui Ramzan Kadîrov oferă o rară oportunitate de a înțelege cum percepe realitatea unul dintre protagoniștii acestui război. 

Pe acelaşi subiect

Ramzan Kadîrov, fioros pe Telegram. "Măcelarii" lui nu i-au impresionat pe ucraineni

Deși manifestările lui Kadîrov sunt specifice stilului în care a condus Republica Cecenă în ultimii 15 ani, cu o mână de fier, luptătorii pe care i-a trimis în Ucraina nu au semănat frică printre ucraineni. Chiar în primele zile ale invaziei, generalul Magomed Tushaev, unul dintre liderii trupelor cecene trimise de Vladimir Putin să susțină armata rusă în demersul de a cuceri Kievul, a fost ucis de forțele speciale ucrainene SpetzNaz "Alfa", în zona aeroportului Gostomel.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tentativele lipsite de îndemânare ale lui Kadîrov de a distorsiona faptele, în special atunci când luptătorii lui sunt înfrânți în lupte, sugerează că, în mare, comandanții ceceni au stat departe de zonele fierbinți ale frontului.

Nu lipsesc nici momentele de umor involuntar. La 20 de minute după acest mesaj vocal, Kadîrov postează din nou. Însă starea lui mentală nu trece neobservată printre utilizatorii Telegram, unii mergând până în punctul în care contestă autenticitatea înregistrării. Ramzan Kadîrov vine și cu o explicație: era răcit și îl durea gâtul. "Eu sunt, Ramzan Ahmatovici Kadîrov, șef, erou al Rusiei, general și ostaș al lui Putin. Spirit de luptător, voință de fier. Doar înainte!", s-a lăudat liderul cecen, înainte de a se culca.

Ce urmează este o relatare a războiului așa cum este el văzut de către Ramzan Kadîrov, din Groznîi, capitala Ceceniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Jurnalul de război al lui Ramzan Kadîrov, "șeful" din Cecenia. Momentul în care se roagă de Putin să termine războiul, pe Telegram