Antena Meniu Search
x

Război Rusia-Ucraina. O nouă rundă de negocieri între cele două părţi, anunţată de partea ucraineană. Când va avea loc

Ucraina se aşteaptă la o nouă rundă de negocieri cu Rusia, a treia la număr, în acest weekend, a declarat vineri unul dintre negociatorii ucraineni, Mihailo Podoliak, consiler al şefului administraţiei prezidenţiale, citat de France Presse.

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 17:43

Război Rusia Ucraina. O nouă rundă de negocieri între cele două părţi, anunţată de partea ucraineană. Când va avea loc
- Twitter

"A treia etapă ar putea avea loc mâine sau poimâine, suntem în contact permanent", a indicat el într-o conferinţă de presă la Lviv, în vestul Ucrainei, precizând că ucrainenii nu aşteaptă decât acordul ruşilor pentru a reveni la masa negocierilor.

Rusia şi Ucraina au convenit joi seara, la a doua rundă de negocieri, crearea de culoare umanitare pentru evacuarea populaţiei în sectoarele unde se duc lupte şi un armistiţiu temporar, dar care se va aplica numai în respectivele zone.

Război Rusia - Ucraina, ziua 9

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, la centrala nucleară de la Zaporojie, în sud-estul Ucrainei, relatează BBC News, care citează declaraţiile primarului localităţii învecinate Enerhodar, conform căruia focul de la cea mai mare centrala nucleară din Europa fost provocat de bombardamentele ruseşti. Din fericire, nu au fost raportate modificări ale nivelului de radiaţii. Joe Biden a vorbit cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, despre incident, potrivit CNN. Între timp, sute de mii de oameni fug din Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Soldații ruși „violează femei în orașele ucrainene”. Acuzaţii dure ale şefului diplomației din Ucraina la adresa militarilor lui Putin

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat vineri că soldaţii ruşi ar fi comis mai multe violuri în oraşele ucrainene.

"Când bombele cad asupra oraşelor noastre, când soldaţii violează femei în oraşele ocupate - şi avem, din păcate, numeroase cazuri în care soldaţi ruşi au violat femei în oraşe ucrainene -, este dificil, bineînţeles, să vorbim despre eficienţa dreptului internaţional", a spus Kuleba.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Război Rusia-Ucraina. O nouă rundă de negocieri între cele două părţi, anunţată de partea ucraineană. Când va avea loc