Antena Meniu Search
x

Video Negocieri Rusia - Ucraina. Cerințele pe care le au cele două tabere inamice

Preşedintele Ucrainei spune că îl aşteaptă pe Vladimir Putin la discuţii. Este singura şansă ca acest război să se încheie - este convins Volodimir Zelenski. Până la o întâlnire între cei doi inamici, Kievul și Moscova au convenit, în Belarus, să continue negocierile, a treia rundă fiind planificată să aibă loc cât mai curând posibil, a declarat un consilier al șefului biroului lui Zelenski. El a menționat că partea ucraineană nu a primit rezultatele pe care le aștepta, deși Ucraina și Rusia au ajuns la o înțelegere cu privire la asigurarea comună a coridoarelor umanitare pentru evacuarea cetățenilor, livrarea de alimente și medicamente.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 20:16

Vezi și

Cele două tabere inamice s-au aşezat la masa negocierilor abia în această după amiază, după ce delegaţia ucraineană a ajuns cu întârziere. Au fost nevoiţi să o ia pe ocolite tocmai din cauza bombardamentelor ruşilor. Aşa că Black Hawk-ul cu care au venit a zburat de la Kiev prin Polonia, pentru a intra în Belarus. Ca şi data trecută, trimişii lui Vladimir Putin ajunseseră încă de ieri.  

Vladimir Medinsky, șeful delegației ruse: Punem lucrurile cap la cap, nu pierdem timpul, în timp ce îi aşteptăm pe ucraineni.  

Reprezentanţii Ucrainei nu au intrat la negocieri fără să îşi facă mai întâi un selfie

A urmat o strângere scurtă de mână cu invadatorii după care jurnaliştii au fost scoşi din sală. Ucrainenii vor ca Rusia să înceteze bombardamentele. Mai cer un armistiţiu şi coridoare umanitare pentru refugiaţi, aspectul privind coridoarele fiind convenit, de altfel, joi seara, de către ambele părți. 

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Duceţi-vă acasă. Aveţi grijă de vorbitorii de limba rusă de acolo, nu din străinătate, ci de acasă. Sunt mulţi acolo, în jur de 150 de milioane. 

Rusia rămâne însă nepăsătoare și nu dă semne de retragere

Şi această a doua rundă de negocieri are loc după o zi şi o noapte în care militarii lui Putin au atacat nemilos Ucraina. 

Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România: Domnule Putin, retrageţi-vă tancurile! Permiteţi ca libertatea, şi democraţia, şi creşterea economică să fie viitorul Rusiei. Şi al Ucrainei, şi al nostru, al tuturor! Uniunea Sovietică a dispărut şi nu renaşte!

Rusia insistă ca Ucraina să rămână neutră, iar Crimeea să fie recunoscută internaţional ca teritoriu rusesc. De neacceptat pentru Ucraina şi Occident. Şeful diplomaţiei ruse pare însă optimist. 

Sergei Lavrov, ministrul rus de Externe: O soluţie va fi găsită. Nu am nicio îndoială. Minimele condiţii pe care le punem sunt bine-cunoscute. Sunt încrezător că toată această isterie va trece. Partenerii noştri din Occident vor depăşi momentul, nu există o altă modalitate de a o spune. 

Vladimir Putin se pregăteşte să introducă legea marţială în Rusia

Nici Occidentul nu mai crede în minuni. După o discuţie tensionată de o oră şi jumătate la telefon cu liderul de la Kremlin, Emmanuel Macron crede că pentru Ucraina ce e mai rău abia acum urmează.

Putin este cel care a sunat la Elysee. Potrivit presei franceze, s-ar fi declarat mulţumit de cum îi merge invazia şi a spus că operaţiunea militară va continua. În replică, Macron i-a transmis că se minte singur, iar invazia Ucrainei va costa scump Rusia.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Negocieri Rusia - Ucraina. Cerințele pe care le au cele două tabere inamice