Antena Meniu Search
x

Soldații ruși „violează femei în orașele ucrainene”. Acuzaţii dure ale şefului diplomației din Ucraina la adresa militarilor lui Putin

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat vineri că soldaţii ruşi ar fi comis mai multe violuri în oraşele ucrainene, relatează Reuters, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 16:24

Dmytro Kuleba, seşful diplomaţiei ucrainene
Dmytro Kuleba, seşful diplomaţiei ucrainene - Profimedia

Agenţia britanică de presă menţionează că nu a putut verifica acuzaţia din surse independente şi că şeful diplomaţiei ucrainene nu a adus dovezi în sprijinul afirmaţiei sale.

"Când bombele cad asupra oraşelor noastre, când soldaţii violează femei în oraşele ocupate - şi avem, din păcate, numeroase cazuri în care soldaţi ruşi au violat femei în oraşe ucrainene -, este dificil, bineînţeles, să vorbim despre eficienţa dreptului internaţional", a spus Kuleba la un eveniment la Chatham House din Londra.

"Însă acesta este singurul instrument al civilizaţiei pe care îl avem la dispoziţie pentru a ne asigura că în cele din urmă cei care au declanşat acest război vor fi aduşi în faţa justiţiei", a declarat Kuleba, care a vorbit în engleză.

A noua zi de război în Ucraina

Rusia a purtat tot mai mult un război de teroare împotriva civililor ucraineni, după ce încercările de a captura rapid țara au eșuat. Au avut loc bombardamente fără discriminare în marile orașe ucrainene, lăsând morți sute de oameni nevinovați. Mariupol, un oraş aflat în sud, a rămas fără curent, apă sau încălzire de trei zile, deoarece oficialii locali spun că trupele ruse opresc, de asemenea, să intre alimente.

Atacul nu a dat semne că va înceta astăzi, deoarece Mykolaiv, în sudul Ucrainei, a fost atacat la primele ore, forțele ruse deplasându-se la o distanță scurtă de centrul orașului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Soldații ruși „violează femei în orașele ucrainene”. Acuzaţii dure ale şefului diplomației din Ucraina la adresa militarilor lui Putin