Antena Meniu Search
x

Reacția Rusiei, după ce Germania a suspendat Nord Stream 2: "Europa va plăti 2.000 de euro pe 1.000 de mc de gaz!"

Dimitri Medvedev, fost președinte și premier al Federației Ruse, a transmis pe Twitter că europenii vor plăti 2.000 de euro pe mia de metri cubi de gaz natural, după ce Germania a decis să suspende certificarea gazoductului Nord Stream 2.

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 17:27

fostul președinte al Rusiei Dimitri Medvedev
Reacția Rusiei, după ce Germania a suspendat Nord Stream 2: "Europa va plăti 2.000 de euro pe 1.000 de mc de gaz" - Profimedia Images

"Cancelarul german Olaf Scholz a emis un ordin de a opri certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bine ați venit în noua și curajoasa lume în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz natural!", a scris fostul președinte și premier rus Dimitri Medvedev, în prezent vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse. 

Mesajul vine după ce Germania a anunțat, în mod oficial, că va suspenda certificarea gazoductului Nord Stream 2.

De ce suspendă Germania certificarea Nord Stream 2

Germania va opri imediat procedura de certificare a conductei de gaze Nord Stream 2, susținută de Rusia, a anunțat cancelarul german Olaf Scholz, după ce Moscova a recunoscut cele două regiuni separatiste din Donbas, Donețk și Lugansk. Într-o declarație emisă marți, Scholz a spus că nu se poate da undă verde pentru fluxul de gaze prin conductă, având în vedere conflictul actual dintre Rusia și Ucraina.

Gazoductul Nord Stream 2 a fost finalizat, dar încă așteapta aprobarea din partea autorităților germane de reglementare - un proces care oricum în prezent era suspendat din motive tehnice. Zeci de țări occidentale, SUA și Ucraina, s-au opus de multă vreme proiectului Nord Stream 2 din cauza temerilor că Europa va depinde prea mult de gazul rusesc. Pregătirile de război ale Rusiei a reprezentat încă un motiv pentru a bloca proiectul. Dar, deși a existat un consens în jurul includerii Nord Stream 2 în pachetul de sancțiuni contra Rusiei, până în prezent liderii germani au rămas vagi în privința unor decizii legate de acest proiect. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Reacția Rusiei, după ce Germania a suspendat Nord Stream 2: "Europa va plăti 2.000 de euro pe 1.000 de mc de gaz!"