Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Germania suspendă certificarea Nord Stream 2: Nu mai poate continua după acțiunile Rusiei

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a declarat că procesul de certificare a gazoductului Nord Stream 2 nu mai poate continua după acțiunile recente ale Rusiei în Ucraina. 

de Redactia Observator

la 22.02.2022 , 13:26

Germania suspendă certificarea Nord Stream 2: Nu mai poate continua după acțiunile Rusiei Germania suspendă certificarea Nord Stream 2: Nu mai poate continua după acțiunile Rusiei - Observator

Germania va opri imediat procedura de certificare a conductei de gaze Nord Stream 2, susținută de Rusia, a anunțat cancelarul german Olaf Scholz, după ce Moscova a recunoscut cele două regiuni separatiste din Donbas, Donețk și Lugansk. Într-o declarație emisă marți, Scholz a spus că nu se poate da undă verde pentru fluxul de gaze prin conductă, având în vedere conflictul actual dintre Rusia și Ucraina.

În ce fază este Nord Stream 2

Gazoductul Nord Stream 2 a fost finalizat, dar încă așteapta aprobarea din partea autorităților germane de reglementare - un proces care oricum în prezent era suspendat din motive tehnice. Zeci de țări occidentale, SUA și Ucraina, s-au opus de multă vreme proiectului Nord Stream 2 din cauza temerilor că Europa va depinde prea mult de gazul rusesc. Pregătirile de război ale Rusiei a reprezentat încă un motiv pentru a bloca proiectul. Dar, deși a existat un consens în jurul includerii Nord Stream 2 în pachetul de sancțiuni contra Rusiei, până în prezent liderii germani au rămas vagi în privința unor decizii legate de acest proiect. 

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Germania suspendă certificarea Nord Stream 2: Nu mai poate continua după acțiunile Rusiei