Antena Meniu Search
x

Reacţia Rusiei după ce NATO a trimis avioane şi nave pentru a întări flancul estic: "Exacerbează tensiunile şi acţionează cu isterie"

Ţările NATO au plasat forţe în aşteptare şi au trimis nave şi avioane de luptă pentru a întări apărarea în Europa de Est în faţa activităţilor militare ale Rusiei la graniţele Ucrainei, a anunţat luni Alianţa într-un comunicat. Kremlinul spune că Occidentul "exacerbează tensiunile" și că acționează "cu isterie" prin această decizie, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 15:41

Reacţia Rusiei după ce NATO a trimis avioane şi nave pentru a întări flancul estic: "exacerbează tensiunile şi acţionează cu isterie"
- Profimedia

"NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a proteja şi apăra toţi aliaţii, inclusiv consolidând partea de est a Alianţei. Vom răspunde întotdeauna la orice deteriorare a mediului nostru de securitate, mai ales prin consolidarea apărării noastre colective", a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

"Tensiunile sunt exacerbate de anunţurile şi acţiunile concrete ale Statelor Unite şi NATO", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, despre desfăşurarea de noi forţe ale Alianţei în Europa de Est, înainte de a spune că există un risc foarte mare ca Ucraina să pornească o ofensivă împotriva separatiştilor proruşi din estul ţării.

Kremlinul se teme că "Ucraina va ataca separatiştii proruşi"

"Probabilitatea unui conflict militar în estul Ucrainei, iniţiat de către partea ucraineană, este mai mare ca niciodată", susține Peskov, citat de Reuters.

Pe acelaşi subiect

Peskov spune că Ucraina a desfăşurat un mare număr de trupe lângă graniţele regiunilor controlate de separatiştii proruşi, ceea ce - susține oficialul rus - arată că Kievul se pregăteşte să îi atace. Ucraina a negat în mod repetat acest lucru.

"Într-adevăr, autorităţile ucrainene concentrează un nivel considerabil de forţe şi mijloace la graniţa cu republicile" separatiste proruse, a declarat Peskov, considerând că această situaţie "sugerează pregătirea unor acţiuni ofensive" din partea Kievului.

"Toate acestea conduc la creşterea tensiunilor", a mai spus oficialul rus, care a denunţat ceea ce numește "isterie" în Europa, după ce în ultimele săptămâni s-au înmulţit discuţiile despre o posibilă invazie rusească a Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Reacţia Rusiei după ce NATO a trimis avioane şi nave pentru a întări flancul estic: "Exacerbează tensiunile şi acţionează cu isterie"