Antena Meniu Search
x

Record absolut de infectări cu coronavirus în Argentina. Aproape 110.000 de cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi

Argentina a raportat, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de cazuri de COVID-19, aproximativ 110.000, după ce varianta Omicron, mult mai infecțioasă decât Delta, a generat al treilea val de pandemie în națiunea sud-americană.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.01.2022, 15:19

Record absolut de infectări cu coronavirus în Argentina. Aproape 110.000 de cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi
Record absolut de infectări cu coronavirus în Argentina. Aproape 110.000 de cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi - Profimedia Images

Numărul record de 109.608, raportat în mijlocul sezonului de vacanță de vară din emisfera sudică, nu se reflectă și într-o creștere a numărului de decese cauzate de Covid în această țară, scrie Reuters

Numărul deceselor Covid rămâne scăzut

„Nu există un impact puternic asupra unităților de terapie intensivă și cu atât mai puțin în ceea ce privește decesele”, a declarat șeful de cabinet al Ministerului Sănătății, Sonia Tarragona, la postul local de radio Urbana Play. „Cazurile sunt ușoare sau moderate și nu pun stres asupra sistemului de sănătate”.

Argentina și-a accelerat campania de vaccinare în ultimele luni, care a început cu vaccinul Sputnik V, apoi a adăugat AstraZeneca și Sinopharm și, mai târziu, CanSino, Pfizer și Moderna.

Pe acelaşi subiect

Vârful noului val Covid va fi atins la mijlocul lunii ianuarie

Tarragona a spus că nu știe „care va fi plafonul pentru infecții”, dar unii experți cred că numărul real de cazuri, în rândul celor 45 de milioane de cetățeni, ”este semnificativ”.

„Astăzi, în Argentina, am putea fi în liniște la aproximativ 150.000 sau 200.000 de cazuri noi de infecții pe zi”, a declarat biochimistul Jorge Geffner pentru Reuters.

El a estimat că vârful noului val al pandemiei ar putea veni la mijlocul lunii ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Record absolut de infectări cu coronavirus în Argentina. Aproape 110.000 de cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi