Antena Meniu Search
x

Germania a raportat cel mai mare număr zilnic de decese Covid din ultimele 9 luni: "Trebuie să salvăm spitalele de la colaps"

Germania a raportat miercuri cel mai mare număr de decese cauzate de Covid-19 de la jumătatea lunii februarie. Între timp, spitalele au avertizat că 6.000 de persoane ar putea ajunge la terapie intensivă până la Crăciun, peste vârful înregistrat iarna trecută.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.12.2021, 14:55

Germania a raportat cel mai mare număr zilnic de decese Covid din ultimele 9 luni: "Trebuie să salvăm spitalele de la colaps" - captura video AP

Institutul Robert Koch, agenția de stat pentru boli infecțioase din Germania, a raportat miercuri 67.186 de cazuri noi, cu 302 mai multe decât în urmă cu o săptămână, și 446 de decese - cea mai mare cifră zilnică din 18 februarie, astfel că numărul total al persoanelor care au murit din cauza Covid a ajuns la 101.790. Cu toate acestea, rata de infectare calculată la 7 zile și 100.000 de oameni a scăzut pentru a doua zi la 442,9 persoane, de la 452,2 cât a fost marți, transmite Reuters.

Ieri, guvernele federale și regionale din Germania au convenit să ia măsuri pentru a contracara cel de-al patrulea val de COVID-19, inclusiv intensificarea campaniei de vaccinare și restricționarea contactelor, în special pentru persoanele nevaccinate.

Deja criticați de oamenii de știință pentru că au acționat prea târziu, liderii au convenit să ia joi decizii ferme cu privire la propuneri precum obligarea clienților la intrarea în magazine să prezinte dovada vaccinării sau a trecerii prin boală și limitarea numărului de persoane la marile evenimente.

6.000 de persoane la terapie intensivă în Germania, până la Crăciun

Pe acelaşi subiect

Gernot Marx, președintele asociației DIVI pentru medicină de terapie intensivă, a avertizat că Germania ar putea avea 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, indiferent de măsurile care vor fi decise acum de politicieni. Recordul anterior de 5.745 de pacienți cu coronavirus la terapie intensivă a fost înregistrat la 3 ianuarie. De asemenea, Germania are acum mai puține paturi disponibile din cauza lipsei de personal medical.

"Situația devine cu adevărat din ce în ce mai gravă. Trebuie să salvăm spitalele de la colaps", a declarat Marx pentru televiziunea ZDF.

Patru persoane din sudul Germaniei au fost testate pozitiv pentru varianta Omicron COVID-19, deși au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului, a declarat biroul de sănătate publică din landul Baden-Wuerttemberg. Trei dintre cei infectați s-au întors dintr-o călătorie de afaceri în Africa de Sud pe 26 și, respectiv, 27 noiembrie, iar a patra persoană este un membru al familiei uneia dintre aceste persoane. Toți cei patru au prezentat simptome moderate.

Vaccinare obligatorie în Germania, cerută de viitorul cancelar

Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19. A susținut ideea în cursul unei reuniuni la care au participat Angela Merkel şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei.

Scholz a afirmat că, în calitate de deputat, va vota „în favoarea” unei astfel de propuneri. În plus, viitorul cancelar german a prezentat un „catalog de măsuri” care include regula „2G” (accesul permis doar celor vaccinați și vindecați) în magazine cu excluderea exclusivă a supermarketurilor, închiderea discotecilor în zonele cu incidență mare și o limită de prezență a spectatorilor la evenimentele majore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Germania a raportat cel mai mare număr zilnic de decese Covid din ultimele 9 luni: "Trebuie să salvăm spitalele de la colaps"