Antena Meniu Search
x

Video Regele Charles, criticat de sora lui. Ce îi reproşează prinţesa Anne înainte de încoronare

Cu patru zile înainte de încoronare, un interviu exploziv aruncă în aer liniştea familiei regale. Prinţesa Anne, sora Regelui Charles, critică ideea monarhului de a reduce numărul membrilor cu îndatoriri active. Tensiunile nu afectează însă entuziasmul fanilor, care s-au aşezat deja pe traseul procesiunii, şi nici nu scad vânzările de căni şi figurine create special pentru eveniment. 

de Redactia Observator

la 02.05.2023, 21:16

Vezi și

"Ca să fii crezut, trebuie să fii văzut". Acesta a fost mottoul Reginei Elisabeta a II-a decenii la rând. În practică însă, numărul apariţiilor publice s-a redus cu o treime în ultimii zece ani, pe măsură ce familia s-a împuţinat. Harry şi Meghan s-au retras, iar Elisabeta şi Philip au murit.

Regele Charles, criticat de sora lui

Cei mai activi sunt chiar Charles şi fraţii lui, Andrew şi Anne. Prinţesa Anne a participat la 214 evenimente anul trecut, mult peste cele 181 ale lui Charles. Aşa că îşi permite să îi spună acum că greşeşte când vrea o Casă Regală redusă ca număr. 

"Cred că a fost făcut comentariul într-o zi în care eram mai mulţi prin preajmă, părea justificat. Nu pare a fi o idee bună, din punctul meu de vedere", spune prinţesa Anne.

Pe acelaşi subiect

Probleme are şi cel mai mic dintre fiii lui Charles. Un ONG american vrea revocarea vizei lui după ce Harry a recunoscut în autobiografie că a consumat droguri.

Încoronarea regelui Charles, pe 6 mai

Cei mai pasionaţi fani regali ignoră toate scandalurile. Cu tricouri marcate cu data de 6 mai şi umbrele în culorile drapelului britanic, s-au pus pe aşteptat pe traseul procesiunii. Au saci de dormit şi chiar prelate în caz că plouă. "Să ai locuri în faţă la un eveniment care schimbă lumea este ceva uimitor. Este o experienţă care nu se poate cumpăra cu bani", crede Maria Scott, fană a familiei regale. 

Alţi londonezi îl iubesc pe Charles din alte motive. Rabini, cardinali şi lideri islamici, cu toţii se bucură de faptul că noul rege vrea să promoveze co-existenţa cultelor religioase. "Înseamnă enorm pentru noi când spune că vrea să fie apărătorul credinţelor. Nu am trăit întotdeauna liberi, nu am putut să ne practicăm religia", susţine Nicki Liss, rabin. "Cred că este foarte important ca șeful statului să repete angajamentul față de o societate incluzivă", adaugă Farhan Nizami, director Centrul pentru Studii Islamice.

La Londra, magazinele de suveniruri se pregătesc cum trebuie pentru cei 5 milioane de turişti aşteptaţi. Vitrinele sunt pline de căni, farfurii, magneţi şi ursuleţi de pluş. Cea mai vândută este o păpuşă dansatoare cu chipul Regelui Charles cu o coroană pe cap.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Regele Charles, criticat de sora lui. Ce îi reproşează prinţesa Anne înainte de încoronare