Video

Restricţii relaxate în ţările europene. Portugalia, Elveţia, Slovacia şi Belgia şi-au readaptat protocolul COVID pentru a renunţa la anumite măsuri

De Redactia Observator.
Publicat: 21.04.2021, 18:38.
Actualizat: 21.04.2021, 18:39

Odată cu disponibilitatea tot mai mare a vaccinurilor, restricţiile sunt relaxate în tot mai multe ţări din Uniunea Europeană. Mai multe ţări de pe bătrânul continent au renunţat la măsurile drastice impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Portugalia, Elveţia, Slovacia şi Belgia şi-au readaptat deja protocolul COVID pentru a permite noi relaxări. Elveţia a redeschis terasele şi a dat undă verde spectacolelor în aer liber. În Portugalia şi Slovacia s-au deschis şi cinematografele şi teatrele, dar şi mall-urile. Entuziasmul oamenilor s-a văzut şi în încasări. Magazinele, mai ales cele de haine, au fost luate cu asalt.

În Marea Britanie, sute de oameni s-au îmbulzit inclusiv la magazinele exclusiviste din Londra, încă din weekend.

Citește și:

Şi Italia pregăteşte începutul relaxării. De luni, elevii vor reveni la şcoală, iar barurile şi restaurantele se redeschid, numai în aer liber. Rămâne, însă, obligatorie carantinarea celor care vin dintr-o ţară străină. Minimum 5 zile.

În Danemarca însă, doar cu vaccin sau test PCR negativ oamenii pot lua masa în oraş.

Între timp, Franţa devine prima ţară europeană care testează certificatul verde pentru reluarea călătoriilor. Documentul va fi încărcat într-o aplicaţie şi poate fi folosit pentru zborurile interne dar şi externe către teritoriile francofone.

Relaxările vin totodată şi pe fondul unui val de proteste anti-restricţii care adesea au degenerat în ciocniri violente cu poliţia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.