Antena Meniu Search
x

Video Turişti aşteptaţi cu braţele deschise în Delta Dunării, o zonă pe cât de spectaculoasă, pe atât de neglijată

Dacă visaţi deja la deschiderea sezonului estival trebuie să ştiţi că Delta Dunării aşteaptă, oficial, de astăzi, turişti. Loc sigur în pandemie şi colţ de rai în orice anotimp al anului, oaspeţii găsesc aici relaxarea în natură după care tânjesc. Nerăbdarea multora dintre ei e  mare, dovadă stă chiar gradul maxim de ocupare pentru vacanţa de Paşte.

de Adrian Obreja

la 19.04.2021, 20:43

Vezi și
  • Un sejur în Delta Dunării, de Paşte, costă între 800 şi 1.000 de lei.

Turiştii găsesc în Delta Dunării un peisaj unic în ţară. Sulina e locul unde Dunărea se întâlneşte cu marea, Sfântu Gheorghe e renumit pentru că are şi mare şi Dunăre, iar interiorul Deltei suprinde orice musafir cu lacurile şi canalele spectaculoase pe care se pot plimba cu barca. De toate se pot bucura acum, la început de sezon.

Adriana Stoica, operator turism: Închiriem caiace pentru turiştii noştri, organizăm excursii cu barca în diverse locaţii. Avem una specială, se numeşte Plaja Pelişor, care este o plajă sălbatică la malul Mării Negre. Avem 100% grad de ocupare pentru perioada Paştelui, iar pentru vară în jur de 60-70%.

Nu e neapărat o destinaţie ieftină, pentru că totul costă mai mult. De la aprovizionare şi până la personalul angajat care necesită transport. Preţurile pornesc de la 800 de lei pentru un sejur. La un resort de patru stele, de exemplu, o persoană plăteşte 1000 de lei pentru cinci nopţi.

Dragoş Anastasiu, operator turism: Depinde de momentul rezervării, de zonă. Noi încurajăm, de exemplu, turismul de duminică până joi pentru că este la jumătate de preţ decât turismul de vineri până duminică şi îi încurajăm pe oameni să-şi facă din timp rezervările.

Pe acelaşi subiect

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, reclamă pentru Delta Dunării

Delta Dunării este o zonă pe cât de spectaculoasă, pe atât de neglijată. O spune chiar Charlie Ottley, care are în plan un proiect special pentru a face Delta Dunării cunoscută în întreaga lumea.

Charlie Ottley: Această zonă nu este suficient promovată de niciun Guvern pe care această ţară l-a avut şi e o bijuterie şi coroana turismului din România. Vrem să facem un film pentru asta, despre Deltă. Vrem să suprindem exact viaţa din Deltă. Va fi fantastic!

În lipsa unei strategii naţionale de turism în an de pandemie, reprezentanții Asociaţiei Deltei Dunării caută să atragă cât mai mulţi turişti aşa cum se pricep.

Cătălin Ţibeac, preşedinte Asociaţia Delta Dunării: Încercăm să identificăm acele soluţii care ulterior să fie puse pe masa Guvernului şi trimise în Parlament. Soluţii legislative, soluţii de măsuri tocmai pentru a avea o reformă, o strategie în turism.

Delta Dunării este considerată drept una dintre cele mai sigure destinaţii de vacanţă din ţară. Rata de infectare este una foarte scăzută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Turişti aşteptaţi cu braţele deschise în Delta Dunării, o zonă pe cât de spectaculoasă, pe atât de neglijată