Antena Meniu Search
x

Britanicii au petrecut ca după război ridicarea lockdown-ului și redeschiderea pub-urilor. Vor cheltui 4,5 miliarde de lire în această săptămână

Britanicii sărbătoresc relaxarea măsurilor antiepidemice ca după război. Au petrecut cu miile în Londra, Newcastle, Manchester și Leeds după ce a fost ridicat lockdown-ul: ”Parcă este Ziua Victoriei”, scrie Daily Mail. Se estimează că vor cheltui 4,5 miliarde de lire sterline în această săptămână, un impuls major pentru economia afectată de coronavirus.

de Redactia Observator

la 13.04.2021, 16:09

Aşteptarea a luat sfârşit pentru milioane de britanici. După mai mult de trei luni de restricţii dure, măsurile anti-COVID au fost relaxate în Regatul Unit. Pentru a sărbători "marea redeschidere", oamenii s-au adunat la terase şi au format cozi în faţa centrelor comerciale. Inclusiv premierul britanic a marcat momentul şi a mers să se tundă într-o frizerie.

Imaginile surprinse cu drona din centrul Londrei arată capitala britanică care parcă a prins din nou viaţă. De luni, barurile, pub-urile, saloanele de înfrumusețare şi sălile de sport au fost redeschise. După luni de aşteptare, britanicii au format cozi interminabile în faţa magazinelor. Însă bucuria cea mai mare pentru mulţi a fost că au putut să se bucure, din nou, de o băutură la terasă. În Soho, centrul Londrei, au dat petrecere în stradă.

Britanică: ”Mă simt ca şi cum am fost eliberată dintr-o cuşcă. Îmi văd băiatul din nou!”

Britanic: ”Este minunat să auzi vocile oamenilor împreună! Este minunat să fii afară!”

Pe acelaşi subiect

Britanic: ”Parcă este Ziua Victoriei”

"Marea redeschidere" a fost văzută ca o speranţă de antreprenori. Multe afaceri au avut de suferit enorm în timpul pandemiei. Proprietarii se străduiesc acum să-şi recupereze din pierderi. Restricţiile au fost relaxate şi în Irlanda de Nord, Scoția sau Țara Galilor. Se estimează că britanicii vor cheltui 4,5 miliarde de lire sterline în această săptămână, un impuls major pentru economia afectată de coronavirus.

Paul Green, bijutier: ”Niciodată nu am crezut. Mă gândeam că va fi o lună de lockdown, maxim, iar după vom reveni la normal. Niciodată nu m-am gândit că va fi aşa. ”

Boris Johnson s-a numărat printre britanicii care în ziua redeschiderii frizeriilor a mers să se tundă. Iniţial el a promis că va ieşi la o terasă se bea o bere, însă, a amânat momentul din cauza morţii prinţului Philip.  Decizia ieşirii din lockdown vine în contextul în care campania de vaccinare a dus la o scădere importantă a infectărilor. Toate persoanele de peste 50 de ani şi cele din grupele de risc ridicat din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin, susţine guvernul. În total, peste 32 de milioane de oameni au primit o dată serul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Britanicii au petrecut ca după război ridicarea lockdown-ului și redeschiderea pub-urilor. Vor cheltui 4,5 miliarde de lire în această săptămână