Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Român, arestat în SUA pentru atacuri de tip „swatting”. A alertat inutil trupele speciale şi a hărţuit peste 100 de americani, printre care şi pe preşedintele Biden

Un român şi un sârb au fost puşi sub acuzare în Statele Unite pentru că au alertat inutil trupele speciale şi au hărţuit peste 100 de americani, inclusiv pe preşedintele Joe Biden. Trimiteau forţele rapide de intervenţie în casele oamenilor, sub pretext că acolo erau bombe sau ostatici. Pentru aceste fapt, românul s-ar afla deja în detenţie. 

de Redactia Observator

la 29.08.2024 , 20:47

Procurorii americani spun că românul era şeful operaţiunii şi avea mai pseudonime pe reţelele sociale: Zeul Războiului, Cifrul sau Hoinarul.  

Român, arestat în SUA pentru atacuri de tip „swatting”

Românul de 26 de ani şi complicele lui sârb plănuiau în detaliu fiecare atac. Pentru început, analizau postările şi fotografiile de pe reţelele sociale, pentru a afla cu exactitate adresa următoarei victime. Când hotărau atacul, cumpărau cartele telefonice preplătite pe care le aruncau după aceea, ca să nu poată fi indentificaţi. Apoi apelau la numărul de urgenţă 911, dar îşi modificau vocea cu ajutorul unui program special şi trimiteau trupele speciale să ia cu asalt casa victimelor, sub pretextul că acolo era o bombă sau că locatarii erau ostatici. Experţii în securitate cibernetică spun că fenomenul a luat amploare - un efect malefic al dezvoltării softurilor de inteligenţă artificială. 

Vezi și

În trei ani, suspecţii au hărţuit astfel peste 100 de oameni. 61 sunt oficiali de rang înalt ai Statelor Unite, printre care preşedintele Joe Biden şi un fost şef de stat, a căruit identitate nu a fost dezvăluită. Cu trei zile înainte de investirea în funcţie a lui Joe Biden, românul a sunat la Casa Albă. A ameninţat că va detona o bombă în Capitoliu şi îl va ucide pe Biden. 

Pe acelaşi subiect

Acest tip de hărţuire este numit Swatting - de la SWAT, forţele speciale paramilitare de intervenţie din Statele Unite, şi face victime. Un bărbat a fost împuşcat în timpul unei intervenţii, iar altul a făcut atac de cord când au intrat mascaţii peste el şi a murit. Cei care rezistă asaltului nemeritat rămân, oricum, cu traume.

"A durat foarte mult să procesez ce se întâmplă, ce aud. După primele zile, când auzeam sirenele maşinilor de poliţie, mă simţeam neliniştit. Credeam că o să vină la mine", a declarat Alex Aguilar - victimă. 

Şi vedetele au căzut victimă acestui fenomen. Casele lui Justin Timberlake, Miley Cyrus şi Justin Bieber au fost şi ele luate cu asalt de trupele SWAT după false apeluri de urgenţă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Român, arestat în SUA pentru atacuri de tip „swatting”. A alertat inutil trupele speciale şi a hărţuit peste 100 de americani, printre care şi pe preşedintele Biden