Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Român ucis cu brutalitate şi incendiat de un conaţional, în Roma. Criminalul a fost trimis în spatele gratiilor, la un an de la faptă

Un român a fost ucis cu brutalitate şi incendiat de către un conaţional, după ce s-au certat din cauza chiriei. Georgică Burduşel a murit cu o lună înainte de a împlini 55 de ani. La scurt timp după faptă, criminalul s-a întors în ţară.

de Monica Palade

la 29.08.2024 , 18:22

Român ucis cu brutalitate şi incendiat de un conaţional, în Roma. Criminalul a fost trimis în spatele gratiilor, la un an de la faptă - Shutterstock

Poliţiştii italieni l-au vânat şi după o anchetă laborioasă au reconstituit dinamica crimei brutale comise la Roma pentru ceea ce pare a fi o datorie de aproximativ o mie de euro, banii de chirie.

Ucis cu brutalitate şi incendiat

Victima şi criminalul locuiau împreună, fiecare în camera lor, împreună cu un al treilea bărbat. Cei trei, toți cetățeni români, au avut o cameră disponibilă pentru uz exclusiv și au împărțit cele câteva spații comune, bucătărie și baie. Contractul de închiriere era pe numele lui Burduşel. Românii nu ajunseseră niciodată la certuri uriaşe. În iunie 2023, au început însă primele neînțelegeri între Burdusel și compatriotul său de 55 de ani, care avea restanțe la mai multe rate din plata chiriei, scrie Today.it.

Articolul continuă după reclamă

Pe 2 iulie 2023, într-o duminică, Georgică Burduşel a fost găsit mort. Trupul carbonizat, aproape de nerecunoscut, se afla în camera compatriotului în vârstă de 55 de ani. Ajutorul sosește, dar este deja prea târziu pentru el. Poliția îl găsește la fața locului pe al treilea coleg de cameră care încearcă să strângă apa cu o găleată. La prima vedere ar fi putut părea un accident casnic, însă în scurt timp iese la iveală crima.

Pe acelaşi subiect

Spre seară, la locul tragediei ajunge și românul de 55 de ani. Chestionat de poliție, acesta a spus că a fost la o petrecere a compatrioților săi în zona Anagnina și că a ajuns în acel loc cu o serie de autobuze. Linia pe care omul o reconstruise cu meticulozitate. Un alibi pe care anchetatorii l-au demontat însă.

Prins după o anchetă amplă

De altfel, analizând sute de imagini surprinse de camerele interne ale autobuzelor și metrourilor care leagă zona Via Appia Nuova de Anagnina, anchetatorii nu au dat de nicio urmă a românului. Între timp, s-au efectuat o serie de analize științifice asupra hainelor bărbatului, confiscate împreună cu cele ale celuilalt coleg de cameră supraviețuitor.

Concluzia specialiştilor a fost că bărbatul de 55 de ani l-a bătut pe Burdusel, folosindu-se de o bâtă. I-a rupt oasele, după care l-a incendiat, folosindu-se probabil de alcool. Rămas fără adăpost, pentru că a ars în incendiu, bărbatul de 55 de ani se întoarce în România, însă se întoarce la Roma, unde şi-a găsit adăpost în locuri de cazare improvizate, mai întâi în zona Bracciano și apoi din nou în zona Appio.

Oamenii legii l-au arestat şi la mai bine de un an de la crimă, bărbatul a fost trimis în spatele gratiilor.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Român ucis cu brutalitate şi incendiat de un conaţional, în Roma. Criminalul a fost trimis în spatele gratiilor, la un an de la faptă