Antena Meniu Search
x

Români arestaţi la Madrid pentru trafic de milioane de euro cu materiale reciclabile

Mai mulţi români au fost arestaţi zilele trecute pentru implicare într-un caz de trafic de zeci de milioane de euro cu materiale reciclabile.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 07.02.2020, 17:31

Românii făceau milioane de euro din traficul cu materiale reciclabile
Românii adunau cartoane pentru a le comercializa în Asia - Ok Diario

Mai mulţi români au fost arestaţi zilele trecute pentru implicare într-un caz de trafic de zeci de milioane de euro cu materiale reciclabile.

În total, 42 de persoane au ajuns după gratii fiind acuzate că acţionau în mod ilegal pentru a ridica majoritatea cartoanelor aruncate de spanioli.

Conform OK Diario, ancheta, pusă la cale de Garda Civilă şi Poliţia Municipală, a scos la iveală faptul că zeci de persoane, în majoritate români, ridicau cartoanele fără drept şi le vindeau în Asia prin intermediul unei companii care căuta, astfel, să-şi mărească profitul.

Mai mult, cartoanele erau transportate cu ajutorul unor camioane înmatriculate, de asemenea, în România.

Cartoanele ridicate ilegal erau amestecate cu cele ridicate conform contractului avut cu autorităţile din Madrid, pentru a li se pierde urma.

Sursa amintită precizează că aceste cartoane erau vândute în special în China, India, Indonezia şi Coreea de Sud.

Culmea este că gruparea a primit şi o poreclă, "Los Cartoneros", şi ar fi făcut 278 de călătorii spre Asia pentru a transporta în jur de 67,3 tone de cartoane ridicate ilegal şi care au asigurat companiei un profit de peste 10 milioane de euro.

Poliţiştii susţin că, orientativ, autorităţile din Madrid au pierdut doar în 2015 în jur de 16 milioane de euro din cauza hoţilor de materiale reciclabile.

"Los Cartoneros" sunt acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni precum delicte contra mediului înconjurător, formarea de grupare criminală organizată, furt, furt de materiale reciclabile şi spălare de bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Români arestaţi la Madrid pentru trafic de milioane de euro cu materiale reciclabile