Antena Meniu Search
x

Români condamnaţi la ani grei de închisoare, după ce au jefuit zeci de biserici din Anglia

Patru români au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, după ce au jefuit zeci de biserici din Anglia într-un interval de aproximativ doi ani.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 07.01.2021, 07:46

Românii au acţionat în perioada mai 2018 - martie 2020
Românii au provocat un prejudiciu de peste două milioane de lire sterline - Daily Mail
  • Românii au creat un prejudiciu de peste două milioane de lire sterline.
  • Românii au recunoscut implicarea în zeci de furturi.

Cei patru români au acţionat în perioada mai 2018 - martie 2020. Trei dintre cei patru români au fost prinşi în luna martie, în timp ce al patrulea a fost prins în luna iulie a acestui an.

Conform Daily Mail, Paul Buică (25 de ani) şi Laurenţiu Sucea (38 de ani), ambii din Birmingham, şi Constantin Motescu (32 de ani), din Telford, au fost arestaţi în luna martie.

Mihai Birţu (24 de ani), din Evesham, a fost arestat în luna iulie.

În perioada amintită, cei patru români au jefuit zeci de biserici din Lincolnshire, Somerset, Cambridgeshire, Yorkshire, Dorset, Wiltshire, Suffolk, Leicestershire şi Derbyshire.

Pe lângă furturile în sine, românii au lăsat în urmă şi pagube substanţiale prin spargerea de geamuri sau uşi şi prin distrugerea altor bunuri, astfel că prejudiciul înregistrat în acest caz s-a ridicat la peste două milioane de lire sterline.

De exemplu, doar la o biserică din Gamlingay, Cambridgeshire, au lăsat în urmă pagube de peste 100.000 de lire sterline.

Românii au recunoscut implicarea în zeci de furturi

Puşi în faţa dovezilor, românii şi-au recunoscut faptele. Motescu a admis participarea la 23 de furturi, Buică la 16, Birţu la 14 şi Sucea la 13.

Autorităţile locale au ţinut să precizeze că, pe lângă furturile în sine, românii au produs multă traumă în comunităţile locale, distrugând valori importante în care oamenii credeau şi făcându-i pe aceştia să nu se mai simtă în siguranţă în casele lor.

Motescu şi Sucea au fost condamnaţi la câte şase ani şi jumătate de închisoare, Buică a fost condamnat la şase ani de închisoare, iar Birţu la trei ani şi şapte luni de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Români condamnaţi la ani grei de închisoare, după ce au jefuit zeci de biserici din Anglia