Antena Meniu Search
x

Românii evacuați din Fâșia Gaza se întorc în România. Alți 50, blocați la granița cu Egiptul. Corespondență Observator din Israel

Război Israel - Hamas. Primul grup de români evacuaţi din Fâşia Gaza vor ajunge aşadar în această seară în România. Zeci de alţi cetăţeni, care urmau să traverseze astăzi graniţa în Egipt, nu au scăpat de coşmar. Punctul de frontieră de la Rafah a fost închis şi nu se ştie când se va relua tranzitul.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 08.11.2023, 21:00

Vezi și

Cristi Popovici, reporter Observator: "Final fericit pentru cei aproape 100 de români scoși din Fâșia Gaza. Avionul Tarom, cursa specială, va decola în această seară spre București. Sunt ceva întârzieri, aeronava trebuia să plece în jurul orei 18 dar s-a întârziat momentul din cauza unor probleme cu culoarul de zbor care  ar trebui să se rezolve în orele următoare. Nu va ateriza avionul la Otopeni, ci la baza 90 din apropiere, pentru a fi simplificate formalitățile de intrare în țară. Sunt două avioane care vin spre București, unul după altul. Tarom cu românii din Gaza și o aeronavă Spartan cu oficiali și medici în caz că românii ar fi avut nevoie de asistență suplimentară aici, în Egipt. Nu a fost nevoie și această a doua aeronavă va face cale întoarsă spre Capitală.

Din păcate, dinspre granița Rafah vin vești îngrijorătoare, întrucât punctul de trecere a fost închis de autoritățile egiptene pe termen nelimitat. Poate dura o zi sau o săptămână până să îl redeschidă. Acolo, 50 de români așteptau să fie evacuați astăzi, dar pentru ei calvarul se prelungește. Ei rămân în contact cu autoritățile române, egiptene și israeliene și când granița se va redeschide au șanse mari să vină și ei în România."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Românii evacuați din Fâșia Gaza se întorc în România. Alți 50, blocați la granița cu Egiptul. Corespondență Observator din Israel