Antena Meniu Search
x

Rusia amenință că va bombarda distrugătorul britanic HMS Defender dacă se mai apropie de zona Crimeei

Oficiali ruși de top din domeniul Apărării au avertizat Marea Britanie că vor bombarda distrugătorul HMS Defender dacă se va mai apropia de zona Crimeei, scrie Daily Mail.

de Redactia Observator

la 24.06.2021, 15:21

Rusia amenință că va bombarda distrugătorul britanic HMS Defender dacă se mai apropie de zona Crimeei
Rusia amenință că va bombarda distrugătorul britanic HMS Defender dacă se mai apropie de zona Crimeei - Profimedia Images

Un avion rusesc de tip Su-24 şi nave ruseşti au tras focuri de avertisment miercuri împotriva distrugătorului britanic HMS Defender care, a anunţat Moscova, a intrat în apele teritoriale ruseşti, la Marea Neagră - un incident rar în această regiune. Armata britanică a dezminţit rapid afirmaţiile Moscovei şi a anunţat că distrugătorul efectua o ”trecere nevinovată” prin apele ucrainene.

Distrugătorul britanic naviga la aproximativ 20 de kilometri în largul Crimeei, în Marea Neagră, o zonă despre care Rusia susține că sunt apele sale teritoriale. Pe de altă parte, Occidentul susține că nava britanică naviga în ape internaționale. 

Moscova a anunţat că un avion de tip Su-24M şi nave ruseşti au tras tiruri de avertisment împotriva distrugătorului britanic. 

“Ce putem face? Facem apel la bunul simț și cerem respectarea legilor internaționale. Dacă asta nu ajută, vom bombarda distrugătorul, dacă colegii noștri nu înțeleg. Îi avertizez pe toți cei care încalcă frontierele Rusiei: securitatea țării noastre este pe primul loc”, a transmis un oficial rus. 

Pe acelaşi subiect

Ministrul britanic al Apărărăii Ben Wallace precizează, într-un comunicat difuzat pe Twitter, că nava britanică efectua ”un tranzit de rutină de la Odesa (un port în sudul Ucrainei) către Crimeea, prin Marea Neagră”.

Acest incident intervine cu câteva zile înaintea manevrelor Sea Breeze 2021, prevăzute în perioada 28 iunie-10 iulie, la care iau parte Statele Unite, alte state membre NATO şi Ucraina la Marea Neagră, pe care Moscova nu le vede cu ochi buni. Distrugătorul britanic HMS Defender se află în regiune în vederea acestor exerciţii.

Zona se află în largul Crimeei, o peninsulă ucraineană anexată în martie 2014 de Rusia, care dispune de o bază navală în Crimeea, şi ale cărei ape au făcut deja obiectul mai multor incidente în trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rusia amenință că va bombarda distrugătorul britanic HMS Defender dacă se mai apropie de zona Crimeei