Antena Meniu Search
x

Rusia a depășit Franța și Germania la numărul de infecții cu COVID-19. Bilanțul se ridică la 177.160 cazuri

Rusia a depășit Franța și Germania la numărul de infecții cu COVID-19 depistate, după un nou record de cazuri apărute în ultimele 24 de ore, și ridică astfel la 177.160 totalul cazurilor de coronavirus în această țară.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.05.2020, 15:27

Rusia a depășit Franța și Germania la numărul de infecții cu COVID-19
Rusia a depășit Franța și Germania la numărul de infecții cu COVID-19 - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Rusia are, până acum, 177.160 cazuri de COVID-19 depistate de la debutul pandemiei.
  • Rusia ajunge pe locul cinci în lume la numărul de contaminări cu COVID-19.

Astfel, Rusia ajunge pe locul cinci în lume la numărul de contaminări, devansând Franța și Germania.

11.231

cazuri confirmate în 24 de ore

Joi, Rusia a raportat 11.231 noi cazuri de infecţii cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, un nou record zilnic. Mai mult de jumătate din aceste cazuri şi decese provin din Moscova - epicentrul epidemiei în Federaţia Rusă, care a raportat joi o creştere record de 6.703 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Numărul total de decese în Rusia din cauza COVID-19, mult mai scăzut decât în alte ţări, a crescut la 1.625, după moartea a 88 de persoane în ultimele 24 de ore, a informat grupul de lucru pentru criza generată de coronavirus.

Numărul mare de cazuri la Moscova, pus pe seama extinderii testărilor

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a explicat miercuri numărul mare de cazuri confirmate în capitala rusă prin extinderea testării în rândul populaţiei, adăugând că situaţia s-a stabilizat într-o oarecare măsură.

Moscova şi alte regiuni ruse sunt în a şasea săptămână de izolare.

Locuitorii capitalei ruse au primit ordin să stea acasă cu anumite excepţii, cum ar fi ieşirea după hrană şi medicamente. Ei trebuie să obţină un permis digital pentru a putea călători cu transportul public sau privat.

Măștile şi mănuşile, obligatorii în mijloacele de transport public

Moscoviţii vor trebui să poarte obligatoriu măşti în transporturile publice, a anunţat joi primarul.

"Începând din 12 mai, regulile în transporturile în comun vor fi înăsprite: toate persoanele vor trebui să poarte măşti şi mănuşi", a anunţat Serghei Sobianin la televiziunea publică Rossia-24, potrivit Agerpres.

El a explicat că odată cu redeschiderea la această dată a şantierelor şi a reînceperii funcţionării uzinelor, jumătate de milion de persoane suplimentare vor fi autorizate să circule în capitala rusă, făcând necesară această măsură.

Moscova a decis miercuri să prelungească izolarea pentru cea mai mare parte a populaţiei: birouri, principalele magazine, restaurante şi alte servicii individuale vor rămâne închise. "Viteza cu care vom reveni la normalitate va depinde de noi înşine, de disciplina noastră. Nu vreau să mă joc cu ghicitul, dar cred că revenirea la o viaţă normală fără restricţii nu va fi prea curând", a avertizat el.

Rata relativ scăzută a deceselor în Rusia i-a determinat pe unii critici ai Kremlinului să sugereze că autorităţile ruse ar putea acoperi adevăratul bilanţ al epidemiei întrucât au eşuat în identificarea corectă a deceselor provocate de coronavirus ca atare, notează AFP.

Autorităţile neagă aceste acuzaţii, subliniind că epidemia de coronavirus în Rusia a început mai târziu decât în numeroase alte ţări, ceea ce le-a permis să se pregătească mai bine pentru pandemie. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rusia a depășit Franța și Germania la numărul de infecții cu COVID-19. Bilanțul se ridică la 177.160 cazuri