Antena Meniu Search
x

Epidemia de coronavirus a luat amploare în Rusia. Peste 160.000 de cazuri confirmate

Rusia a devenit ţara cu a doua cea mai rapidă rată a infectării din lume. Totalul bolnavilor de COVID 19 a depăşit 165.000 de mii. Cadrele medicale denunţă lipsa echipamentelor de protecţie, iar locuitorii din Moscova acuză monitorizarea. În Europa, Grecia e un model de bună practică în pandemie şi se pregăteşte pentru redeschiderea ţării pentru turism, în timp ce Statele Unite continuă relaxarea, deşi bilanţul rămâne catastrofal.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 23:13

Vezi și
  • Epidemia de coronavirus afectează gravă Rusia
  • Statele Unite, cele mai lovite de pandemie

Răspândirea coronavirusului în Rusia, pare de neoprit. În doar o lună, numărul de infecţii a crescut de la 6 mii la 166 de mii, iar în ultimele patru zile s-au înregistrat peste 40.000 de cazuri noi.

Alexander Gintsburg, director Centru de Cercetare Epidemiologic şi Microbiologic - Răspândirea virusului este provocată desigur de cei care îl au, dar nu prezintă simptome. Este bine atunci când infecţia este detectată la un stadiu timpuriu. Repet, numărul de infecţii este în creştere, dar răspândirea bolii în sine, nu.

Moscova este cel mai mare focar din Rusia, cu aproape 86.000 de infectări şi mai mult de jumătate din cele 1537 de decese înregistrate. Pentru a opri răspândirea, mişcarea localnicilor suspectaţi de coronavirus este monitorizată prin intermediul unei aplicaţii pe telefonul mobil.

În plus, toţi cetăţenii capitalei sunt obligaţi să solicite un cod de bare personalizat pe care să îl prezinte la controale poliţiei.

Tot mai multe voci în mediul online acuză autorităţile că ascund ce date personale sunt accesate prin aceste coduri şi susţin că monitorizarea are şi alte scopuri decât siguranţa populaţiei.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a anunţat că o parte a restricţiilor ar putea fi ridicate din 12 mai.

Grecia se pregătește pentru redeschiderea turismului

În statele din sudul Europei, guvernele pregătesc măsuri pentru redeschiderea turismului. În Grecia au fost înregistrate doar 2700 de cazuri şi 146 de decese la o populaţie de 11 milioane de locuitori.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei În cel mai optimist scenariu, Grecia se va redeschide din 1 iulie şi facem tot posibilul să ajungem la acest rezultat. Ne pregătim pentru asta.

Semnalul reîntoarcerii la normalitate a fost dat şi de compania Wizz Air, care a anunţat că de la 1 iulie va opera zboruri de pe aeroportul londonez Luton către patru insule elene: Zakynthos, Heraklion, Corfu şi Rodos.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei Oamenii vor fi testaţi înainte de a zbura şi apoi îi vom monitoriza, fie printr-un test de anticorpi, fie de COVID-19.

Cu gândul la relaxare sunt şi Statele Unite, deşi numărul de cazuri noi zilnice nu a scăzut sub 20.000 din 30 martie. Donald Trump pare hotărât însă să deschidă economia cu orice preţ.

Liderul de la Casa Albă vrea să dizolve echipa de specialişti medicali din celula de criză în maxim două săptămâni şi să îi înlocuiască cu o altă echipă cu experţi în economie şi securitate.

Donald Trump, preşedinte SUA Vrem să schimbăm forma în care abordăm problema. Vom pune pe primul plan siguranţa şi redeschiderea. Aşa că vom forma un grup diferit pentru asta.

Preşedintele american şi-a atras noi critici, după ce a refuzat să poarte mască în timpul unei vizite la o fabrică unde se confecţionau astfel de echipamente de protecţie.

Între timp, continuă lupta pentru dezvoltarea unui leac. Compania farmaceutică Pfizer a început testele clinice în Statele Unite la un vaccin realizat în colaborarea cu o companie din Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Epidemia de coronavirus a luat amploare în Rusia. Peste 160.000 de cazuri confirmate