Antena Meniu Search
x

Video Rusia face un pas în spate, după atacul cu rachete HIMARS asupra luptătorilor Wagner. Ar permite inspecții în zona centralei Zaporojie

O nouă explozie a unei mine pe litoralul Mării Negre, aproape de ţara noastră, în regiunea Odessa. În urma deflagraţiei, 3 oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi. Pericolul rămâne uriaş şi în jurul centralei nucleare Zaporojie, unde obuzele au continuat să cadă peste weekend. România şi alte 41 de state cer Rusiei să-şi retragă militarii din complexul nuclear, în timp ce la nivelul Uniunii Europene se ia în calcul interzicerea acordării vizelor pentru toţi cetăţenii ruşi.  

de Redactia Observator

la 15.08.2022, 21:16

Vezi și

Explozia minei a avut loc la aproximativ 100 de kilometri de Sulina, şi a fost filmată de turiştii care se relaxau pe plaja din Zatoka, regiunea Odessa. Proiectilul de război a explodat foarte aproape de ţărm, chiar în timp ce mai mulţi oameni se pregăteau să intre în apă. Ei sunt pur şi simplu spulbertaţi de suflul deflagraţiei. 2 oameni au murit pe loc, iar un altul a ajuns la spital. Oficialii din regiunea Odessa au decis să nu deschidă plajele în timpul sezonului estival din acest an, după ce numeroase mine au fost luate de apă şi plutesc în derivă în Marea Neagră. Cu toate astea, victimele au ignorat interdicţia de a intra în apă. 

Cel mai fierbinte punct pe linia frontului rămâne în continuare zona centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa

Kievul îi acuză pe ruşi că folosesc centrala nucleară ca pe o fortăreaţă din care lansează bombardamente asupra militarilor ucraineni. Ieri, Obuze de artilerie au lovit din nou oraşul ucrainean Energodar, foarte aproape de complexul nuclear, iar riscul ca unul dintre proiectile să lovească în zona în care sunt depozitate substanţe radioactive, creşte cu fiecare atac. România şi alte 41 de state cer Rusiei să părăsească zona centralei, pentru a evita o catastrofă nucleară. În caz contrar, tot mai multe state iau în calcul să-i pedepsească pe toţi cetăţenii Rusiei şi să nu le mai acorde vize. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Milităm pentru noi sancţiuni împotriva Rusiei, pentru a-i determina pe cetăţenii statului terorist să îşi asume partea de responsabillitate pentru ce se întâmplă. Discuția privind restricțiile de viză în Europa pentru cei care deţin paşapoarte ruseşti se dezvoltă în fiecare zi, în timp ce noi ţări şi politicieni se alătură deciziei.

Pe acelaşi subiect

Rusia face un pas în spate şi susţine că ar putea permite experţilor internaţionali să inspecteze zona centralei, vorbeşte chiar şi de o încetarea a focului în zona complexului nuclear. Anunţul vine după o victorie răsunătoare a armatei Ucrainei, care au distrus cartierul general al grupului paramilitar Wagner, cunoscut ca armata privată a lui Vladimir Putin. Ar fi lovit tabăra mercenarilor cu celebrele rachete HIMARS.     

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mercenarii lui Putin s-au dat singuri de gol. Au publicat fotografii cu ei pe reţele sociale şi aşa au ştiut militarii ucraineni unde să lovească. Grupul Wagner este considerat a fi cea mai mare companie militară privată din lume, iar în Ucraina ar avea ca misiune principală asasinarea lui Volodimir Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Rusia face un pas în spate, după atacul cu rachete HIMARS asupra luptătorilor Wagner. Ar permite inspecții în zona centralei Zaporojie