Antena Meniu Search
x

Ucrainenii spun că peste 100 de mercenari Wagner au fost ucişi în urma atacului cu rachete HIMARS din Popasna: "E un bilanţ bun pentru noi"

Ucrainenii au reuşit să dea o lovitură importantă forţelor ruse şi au distrus o bază a mercenarilor Wagner din Popasna, regiunea Lugansk. Nu orice bază, ci chiar cartierul general al armatei private dislocată pe frontul ucrainean.

de Redactia Observator

la 15.08.2022, 17:54

Ucrainenii spun că peste 100 de mercenari Wagner au fost ucişi în urma atacului cu rachete HIMARS din Popasna: "E un bilanţ bun pentru noi"

Nu se cunoaşte cu exactitate numărul victimelor, dar unii oficiali vorbesc despre aproximativ 100 de luptători Wanger care şi-ar fi pierdut viaţa în urma atacului cu rachete HIMARS. Serhiy Hayday, guvernatorul militar al regiunii Lugansk este cel care înaintează această cifră. "Dacă acolo se va dovedi că au murit peste 100 de militari Wagner, acest lucru nu va fi o surpriză pentru noi. Din păcate, faptul că Evgheny Prygozhin (n.red. fondatorul şi susţinătorul grupului Wagner) nu a fost acolo face ca atacul să nu fie 100% reuşit, dar chiar şi aşa, peste 100 de morţi e un bilanţ bun pentru noi", a declarat Serhiy Hayday, potrivit unian.net.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acesta a mai precizat că din datele pe care le deţine printre cei care au murit în baza din Popasna se află şi o serie de ofiţeri şi comandanţi de rang înalt al Grupului Wagner. Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), armata ucraineană a lovit cu HIMARS, la aproximativ 40 km nord-est de Bakhmut, baza considerată unul dintre cartierele generale ale Grupului Wagner, în noaptea de 13 spre 14 august. Potrivit bloggerilor militari ruși, pe 11 sau 12 august la sediul din Popasna s-ar fi aflat o persoană similară oligarhului Yevgeny Prigozhin, considerat șeful mercenarilor Wagner și un apropiat al lui Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii spun că peste 100 de mercenari Wagner au fost ucişi în urma atacului cu rachete HIMARS din Popasna: "E un bilanţ bun pentru noi"