Antena Meniu Search
x

"Rusia nu poate câştiga un război nuclear". Avertisment NATO cu privire la scenariul unui război extins între Moscova şi Occident

NATO a avertizat miercuri cu privire la pericolul ca războiul pornit de Rusia contra Ucrainei să se transforme într-o confruntare nucleară între Moscova şi Occident, dar a dat asigurări că Alianţa este pregătită să-şi apere membrii contra oricărei ameninţări, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 17:12

Jens Stoltenberg: "Rusia nu poate câştiga un război nuclear"
Jens Stoltenberg: "Rusia nu poate câştiga un război nuclear" - Profimedia

''Rusia ar trebui să oprească această periculoasă retorică nucleară iresponsabilă. Dar haideţi să nu existe niciun dubiu legat de disponibilitatea noastră de a proteja şi apăra aliaţii împotriva oricărei ameninţări, în orice moment'', a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, în ajunul unui summit extraordinar al NATO. ''Rusia trebuie să înţeleagă că nu poate câştiga niciodată un război nuclear'', a insistat el.

Stoltenberg a precizat că ''NATO nu este parte a conflictului'' din Ucraina, ci doar îi furnizează sprijin acestei ţări, relatează Agerpres''NATO nu va trimite trupe în Ucraina. Este extrem de important să furnizăm sprijin Ucrainei şi accelerăm acest lucru. Dar în acelaşi timp este extrem de important să împiedicăm ca acest conflict să devină un război complet între NATO şi Rusia'', a subliniat înaltul oficial aliat.

Rusia a anunţat când ar folosi arme nucleare

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marţi că Moscova va utiliza arma nucleară în Ucraina doar în cazul unei "ameninţări existenţiale" împotriva Rusiei.

"Avem o doctrină de securitate internă, este publică, puteţi citi acolo toate motivele pentru utilizarea armelor nucleare. Dacă este vorba despre o ameninţare existenţială pentru ţara noastră, atunci ele pot fi folosite în conformitate cu doctrina noastră", a declarat Dmitri Peskov pentru postul de televiziune american CNN. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Rusia nu poate câştiga un război nuclear". Avertisment NATO cu privire la scenariul unui război extins între Moscova şi Occident