Antena Meniu Search
x

Rusia râde în faţa sancţiunilor impuse de Occident: ar putea reintroduce pedeapsa cu moartea. Portiţa lăsată Kremlinului

În acest moment, Rusia nu are neapărat nevoie de relaţii diplomatice cu Vestul, susţine Dimitri Medvedev, fost președinte și premier al Federației Ruse. Oficialul de top în domeniul Securităţii critică sancţiunile impuse de Occident, însă afirmă că suspendarea Rusiei din Consiliul Europei permite Kremlinului să reintroducă pedeapsa capitală.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 15:25

Dimitri Medvedev vorbeşte despre războiul dintre Rusia şi Ucraina
Dimitri Medvedev vorbeşte despre războiul dintre Rusia şi Ucraina - Profimedia

Dimitri Medvedev, fost preşedinte și premier al Federației Ruse, a vorbit sâmbătă despre poziţia ţării sale, în cea de-a treia zi de război cu Ucraina. Oficialul rus este de părere că administraţia de la Kremlin nu are nevoie acum să întreţină relaţii diplomatice cu Occidentul, relatează Reuters. Cu toate acestea, Medvedev a precizat că sancţiunile impuse de comunitatea internaţională reprezintă un bun prilej pentru a deschide dialogul cu privire la strategia de stabilitate nucleară şi reducerea armamentului.

Medvedev: Sancţiunile impuse de Occident Rusiei "nu vor schimba nimic"

În comentariile postate pe pagina sa oficială de pe reţeaua de socializare VK, Medvedev a scris: "Nu avem neapărată nevoie de relaţii diplomatice ... E timpul să lasăm ambasadele și să continuăm contactele privindu-ne unul pe celălalt prin lunetă." Medvedev, aliat şi apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a precizat că sancţiunile "minunate" impuse de Occident "nu vor schimba nimic".

Suspendată de Consiliul Europei, Rusia ar putea reintroduce pedeapsa capitală

Moscova va continua operaţiunile militare în Ucraina până ce îşi va îndeplini obiectivele prezentate de Vladimir Putin, anume "demilitarizarea" şi "denazificarea""Sancţiunile sunt impuse din raţiuni simple: incompetenţa politică ce rezultă din inabilitatea Vestului de a schimba decizia Rusiei", subliniază Medvedev. Acesta a condamnat "deciziile nedrepte" adoptate de Consiliul Europei, care a suspendat vineri Rusia, dar a adăugat că prin acest gest UE permite Kremlinului să reintrodură pedeapsa cu moartea pentru criminalii periculoşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rusia râde în faţa sancţiunilor impuse de Occident: ar putea reintroduce pedeapsa cu moartea. Portiţa lăsată Kremlinului