Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin i-a convocat pe oligarhii ruși la Kremlin, după prăbușirea burselor din Rusia

Vladimir Putin i-a convocat la Kremlin pe oligarhii ruși, după ce rubla rusească a coborât la minime istorice în raport cu dolarul şi euro, iar bursele de la Moscova şi Sankt Petersburg au suspendat pentru câteva ore tranzacțiile pe platformele lor, pe fondul operaţiuni militare lansate de Rusia în Ucraina.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 15:32

Vladimir Putin i-a convocat pe oligarhi la Kremlin după prăbușirea burselor din Rusia - Profimedia Images

Forţele ruse au tras rachete în mai multe oraşe ucrainene şi au debarcat trupe pe coasta de sud a acesteia, au anunţat oficiali şi mass-media, după ce Putin a autorizat ceea ce el a numit o operaţiune militară specială în est.

Acţiunile şi obligaţiunile ruseşti s-au prăbuşit pe măsură ce investitorii au făcut un bilanţ al intrării forţelor Rusiei în Ucraina şi al perspectivei sancţiunilor occidentale care ar putea urma. Până la ora  07: 20 GMT (09:20 ora României), rubla era cu 8% mai slabă faţă de dolar, la nivelul de 87,55 unităţi, după ce a atins anterior un minim record de 89,60. Rubla s-a depreciat cu 6,3% faţă de euro, pentru a se tranzacţiona la 97,51 unităţi, atingând anterior nivelul de 99,99 unităţi, joi dimineață.

Ulterior, bursa din Rusia a reluat tranzacţiile, însă cu o scădere de 45,2%.

Un atac asupra Kievului este iminent

Pe acelaşi subiect

Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei. Vladimir Putin a anunțat acțiuni militare în regiunea separatistă Donbas, într-un discurs-surpriză înregistrat luni și difuzat joi dimineață. Putin a îndemnat forțele ucrainene să depună armele și să plece acasă, informează CNN. "Este teritoriul nostru", a spus președintele rus.

La scurt timp după difuzarea discursului au început să apară informații despre explozii în mai multe orașe ucrainene.

Președintele american Joe Biden a descris acțiunile președintelui rus Vladimir Putin drept un "război ales premeditat, care va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești și suferință umană". La rândul său, NATO a anunțat activarea planurilor de apărare, ceea ce le permite comandanților militari autoritatea de a desfășura forțe oriunde în țările membre, atunci când este nevoie, fără a mai aștepta decizia politică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin i-a convocat pe oligarhii ruși la Kremlin, după prăbușirea burselor din Rusia