Antena Meniu Search
x

Rusia, tot mai aproape să cumpere dronele Teheranului. Soldații Moscovei au început să se antreneze în Iran pentru a le folosi

SUA consideră că militarii ruși au început să se antreneze în Iran pentru a folosi drone în ultimele câteva săptămâni. Experții cred că acesta cel mai recent indiciu că Rusia intenționează să achiziționeze astfel sistemele pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, notează CNN.

de Adrian Popovici

la 10.08.2022, 18:34

Dronă militară
SUA crede că rușii au început să se antreneze pentru a folosi dronele iraniene - Profimedia

"În ultimele câteva săptămâni, rușii au efectuat cursuri de instruire în Iran, ca parte a acordului pentru transferurile de UAV (n.r vehicule aeriene fără pilot) din Iran către Rusia", a declarat un oficial american pentru CNN. Oficialul a declarat că informațiile despre instruire au fost declasificate recent.

CNN a contacta ambasada rusă din Washington pentru a comenta. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luna trecută că Rusia "nu are niciun comentariu în această privință", când a fost întrebat de reporteri despre drone.

Dronele, esențiale pentru controlul războiului din Ucraina

Jurnaliștii occidentali au raportat luna trecută că o delegație rusă a vizitat un aerodrom din centrul Iranului cel puțin de două ori din iunie pentru a examina drone militare, potrivit consilierului pentru securitate națională Jake Sullivan.

Pe acelaşi subiect

Iranul a început să prezinte dronele Shahed-191 și Shahed-129 rușilor pe aerodromul Kashan, aflat la sud de Teheran, în iunie, au declarat oficialii americani pentru CNN. Ambele tipuri de drone sunt capabile să transporte rachete ghidate de precizie. Sullivan a declarat în iulie că SUA consideră că iranienii intenționează să vândă sute de drone pe care rușii le pot folosi în războiul din Ucraina.

Armata ucraineană a folosit în luptă deja celebrele drone Bayraktar construite în Turcia pentru a distruge posturile de comandă, tancurile și sistemele de rachete sol-aer rusești, în timp ce rușii au folosit drone Orlan-10 de producție proprie pentru recunoaștere și război electronic.

Rușii au o serie de probleme legate de refacerea stocurilor de echipamente, inclusiv a celor de drone, și din această cauză, speculează analiștii americani că Rusia a început să se apropie tot mai mult de Iran.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rusia, tot mai aproape să cumpere dronele Teheranului. Soldații Moscovei au început să se antreneze în Iran pentru a le folosi