Antena Meniu Search
x

Rusia va considera ţintă militară orice navă din Marea Neagră care se îndreaptă spre porturile Ucrainei. Măsura intră în vigoare imediat

Război în Ucraina. Ministerul rus al Apărării a anunţat că toate navele care navighează prin Marea Neagră, spre porturile ucrainene, vor fi văzute drept potenţiale ţinte militare, informează Kommersant. Măsura intră în vigoare de la miezul nopţii, adică din 20 iulie, ora 00:00.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 20:28

Rusia va considera ţintă militară orice navă din Marea Neagră care se îndreaptă spre porturile Ucrainei. Măsura intră în vigoare imediat
- Shutterstock

Potrivit sursei citate, toate navele care se vor îndrepta spre porturi ucrainene vor fi văzute de Armata Rusă drept potenţiali transportatori de mărfuri militare şi vor fi considerate ţinte legitime. De asemenea, ţările sub al căror pavilion navighează aceste nave vor fi considerate implicate în părţi, de partea Kievului.

"O serie de zone maritime din nord-vestul și sud-estul apelor internaționale ale Mării Negre au fost declarate temporar periculoase pentru navigație", se anunţă sec şi rece într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Rusia a anunţat încetarea acordului de export al cerealelor ucrainene prin Marea Neagră după atacarea podului Kerci

Rusia a anunţat luni, 17 iulie, că a încetat de luni acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră, după ce podul Kerci din Crimeea a fost din nou avariat de două drone ucrainene. Moscova acuză că nu mai sunt îndeplinite condiţiile înţelegerii, dar spune că atacarea podului din Crimeea nu are nicio legătură cu decizia luată. Rusia nu mai participă la acordul de export al cerealelor prin Marea Neagră, a anunţat luni Kremlinul, potrivit TASS. Kremlinul a spus că oprirea acordului care avea rolul de a combate criza alimentară globală agravată de invadarea Ucrainei nu are nimic de-a face cu atacarea podului Kerci din Crimeea. 

Înţelegerea mediată în urmă cu un an de ONU şi Turcia permitea Ucrainei să exporte cereale pe cale maritimă, prin porturile din sudul ţpării, după ce Rusia a impus o blocadă la începutul războiului din Ucraina.  Acordul a fost prelungit de mai multe ori şi urma să expire luni. Moscova susţinea de câteva luni că nu mai sunt îndeplinite condiţiile pentru o nouă prelungire.

Rusia a acuzat luni Ucraina de atacul asupra podului care leagă Crimeea de teritoriul rus. Conform surselor ruse, pentru atac s-au folosit drone, iar exploziile au ucis doi oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Rusia va considera ţintă militară orice navă din Marea Neagră care se îndreaptă spre porturile Ucrainei. Măsura intră în vigoare imediat