Antena Meniu Search
x

Ruşii au o nouă ARMĂ ÎNFRICOŞĂTOARE! Cel mai nou robot militar poate detecta ţinte aflate la distanţe-record (VIDEO)

Rusia a prezentat de curând un nou tip de robot-armă, care poate detecta inamicul fie pe apă, fie pe uscat, şi îl anihilează în doar câteva secunde.

Rusia a prezentat de curând un nou tip de robot-armă, care poate detecta inamicul fie pe apă, fie pe uscat, şi îl anihilează în doar câteva secunde.

Noul robot a fost denumit "Vikhr", care se traduce prin "Vârtej de apă", şi poate găsi singur ţinta, pe care o distruge automat în câteva secunde.

Rolul noului sistem este de a căuta ţintele aflate la sol sau în aer, de a consolida anumite operaţiuni, de a proteja instalații strategice și de a reduce pierderile umane.

Pe acelaşi subiect

“Este un sistem robotizat. Asta înseamnă că poate fi controlat de om sau poate acţiona automat. De exemplu, poate ajunge la o anumită destinaţie fără control uman şi poate evita singur obstacolele", a declarat Dmitri Bogdanov, coordonator al Centrului Impulse-2 din Sevastopol.

Robotul are o rază de acţiune de 600 de kilometri şi poate atinge o viteză de 60 km pe oră pe uscat şi de 10 km pe oră în apă.

Presa locală a anunţat, sâmbătă, că Ministerul Apărării din Rusia şi-a exprimat deja interesul pentru robot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Ruşii au o nouă ARMĂ ÎNFRICOŞĂTOARE! Cel mai nou robot militar poate detecta ţinte aflate la distanţe-record (VIDEO)