Antena Meniu Search
x

Ruşii au străpuns apărarea ucraineană spre Toreţk: Au folosit un tunel pentru a ajunge în spatele unei mari fortăreţe ucrainene

Război în Ucraina. Trupele ruse au săpat un tunel pentru a cuceri o mare fortăreață ucraineană pe direcţia oraşului Toreţk, de-a lungul canalului Severskî Donețk, susţine Ministerul Apărării de la Moscova. 

de Redactia Observator

la 01.07.2024 , 16:13

Ruşii au străpuns apărarea ucraineană spre Toreţk Au folosit un tunel pentru a ajunge în spatele unei mari fortăreţe ucrainene
Soldat ucrainean aflat pe linia frontului din Donețk - Profimedia

Rusia a revendicat duminică preluarea sub control a două noi sate în estul Ucrainei, după ce sâmbătă a cucerit un al treilea. Trupele Moscovei continuă presiunea lentă asupra unui adversar care duce lipsă de oameni şi muniţii, relatează France Presse.

Ruşii anunţă cucerirea a 3 localităţi din Donbas în weekend

Ministerul rus al Apărării a indicat în raportul său zilnic că trupele ruse au cucerit localitatea Spirne, în apropierea oraşului Lugansk, aflat deja sub controlul Moscovei, şi a aşezării Novoaleksandrovka, situat în apropiere de Oceretino. Cele două sate sunt situate în sectoare diferite ale frontului, ilustrând extinderea eforturilor ruseşti pentru a cuceri Donbasul, estul industrial al Ucrainei, unde se desfăşoară luptele în mod special. Sâmbătă, armata rusă revendicase deja capturarea sătucului Sumî, din apropierea oraşului minier Toreţk, una din axele principale de atac în prezent.

Articolul continuă după reclamă

Ruşii au străpuns apărarea ucraineană spre Toreţk, folosind un tunel

Pe acelaşi subiect

Duminică, Ministerul rus al Apărării a anunţat că ruşii au străpuns apărarea ucraineană pe direcţia Toreţk. Potrivit ruşilor, o suburbie a satul Kirov (Pivnicine) a fost ocupată de unități de asalt din grupul de trupe Centru, folosind un tunel subteran lung de 3 km. Soldaţii ruşi au folosit tunelul lung de peste trei kilometri de-a lungul canalului Severskî Donețk și au ajuns în spatele fortificţiilor ucrainene echipate cu puncte de tragere și adăposturi subterane, la periferia de est a satului.

"O mare fortăreață a armatei ucrainene de la marginea așezării Kirov a fost cucerită de unitățile de asalt .... care au folosit un tunel subteran. Militarii detașamentului au curățat și au folosit cei peste trei kilometri, un tunel de-a lungul canalului Severskî Donețk și au ajuns în spatele fortificaţiilor inamice echipate cu poziții de tragere și adăposturi subterane. Tunelul a fost folosit pentru a furniza unităților de asalt muniție, arme și hrană. Datorită efectului surpriză, trupele ruse au luat fortăreața, forțând inamicul să se predea sau să se retragă din pozițiile lor" a transmis ministerul rus al Apărării, citat de TASS.

Institutul pentru Studiul Războiului nu a putut confirma vizual această înaintare a ruşilor. Dar jurnalistul ucrainean Bogdan Mîroşnîkov a confirmat pe contul de Telegram că în direcția Toreţk, ruşii "au înaintat mai mult în adâncul apărării noastre". Potrivit acestuia este necesară stabilizarea frontului în ​​direcția Vozdvizhenka-Novogrodivka, Krasnogorivka şi Toreţk.

În plus, observatorul militar ucrainean Kostîantîn Maşoveţ a relatat că forțele ruse au avansat până la 2,6 kilometri adâncime și 5,6 kilometri lățime în direcția Toreţk și s-au confruntat cu o rezistență redusă atunci când au avansat în Pivdenne. 

Potrivit ISW, forțele ucrainene au recâștigat recent pozițiile pierdute în apropiere de Kreminna, iar forțele ruse au avansat recent în apropiere de Lîpţi, Vovceansk, în Harkov şi Kupiansk și Avdiivka în Donbas.

Obiectivul Rusiei este de a prelua controlul asupra Toreţk şi a aşezării New York (aproximativ 12 kilometri sud de Toreţk) şi apoi de a avansa spre nord pentru a ajunge la Kostiantinivka, unul dintre cele mai importante fiefuri ale forţelor ucrainene în Doneţk.

Rusia câştigă teren după eşecul contraofensivei ucrainene

Rusia câştigă teren după eşecul contraofensivei ucrainene din vara trecută şi căderea fortăreţei Avdiivka în februarie. Ea se confruntă cu o armată ucraineană lipsită de recruţi din cauza unei mobilizări lente şi a deficitului de arme şi muniţii în urma întârzierilor în livrarea ajutorului occidental. Rusia a lansat de asemenea la începutul lunii mai o ofensivă în regiunea de frontieră Harkov, în nord-est, cucerind rapid mai multe localităţi înainte de a fi oprită după ce Ucraina a trimis întăriri trupelor sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Stiri externe » Ruşii au străpuns apărarea ucraineană spre Toreţk: Au folosit un tunel pentru a ajunge în spatele unei mari fortăreţe ucrainene