Antena Meniu Search
x

Salariul minim în Germania va crește la 12 euro pe oră, din octombrie

Salariul minim legal în Germania va creşte la 12 euro pe oră în octombrie, după un vot al Bundestagului de vineri, relatează dpa.

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 17:53

bancnote euro
Salariul minim în Germania va crește la 12 euro pe oră, din octombrie - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Creşterea salariului minim a fost aprobată cu voturile coaliţiei de centru-stânga - social-democraţi (SPD), Verzi şi liberal-democraţi - precum şi ale formaţiunii de stânga Die Linke. Opoziţia conservatoare şi formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania s-a abţinut.

În prezent, salariul minim în Germania este de 9,82 euro, iar de la 1 iulie va creşte la 10,45 euro. În acelaşi timp, remuneraţia maximă pentru aşa-numitele "joburi cu timp redus" va creşte de la 450 de euro, la 520 de euro în octombrie.

Cine sunt principalii beneficiari ai măsurilor economice adoptate în Germania

Ministrul muncii Hubertus Heil a spus că femeile şi lucrătorii din fosta Germanie de Est vor fi principalii beneficiari ai creşterii salariului minim, informează AGERPRES.

Pe acelaşi subiect

Cancelarul german Olaf Scholz (SPD) a făcut din creşterea salariului minim una dintre promisiunile-cheie ale campaniei sale electorale de anul trecut.

Mai mulţi vorbitori au afirmat în cadrul dezbaterii că inflaţia ridicată este unul dintre motivele pentru care creşterea este vitală.

Partidele de opoziţie au argumentat că salariul minim nu va proteja oamenii de noi creşteri ale preţurilor şi că există alte moduri de a creşte puterea de cumpărare menţinând economia Germaniei competitivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Salariul minim în Germania va crește la 12 euro pe oră, din octombrie