Antena Meniu Search
x

Rusia controlează o cincime din Ucraina, anunţă Zelenski. Teritoriul ocupat este cât jumate din Germania

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Rusia ocupă o cincime din Ucraina, potrivit The Spectator Index. Potrivit site-ului independent Meduza, teritoriul ocupat este cât jumătate din Germania sau Italia. 

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 14:39

Rusia controlează o cincime din Ucraina, anunţă Zelenski. Teritoriul ocupat este cât jumate din Germania
Rusia controlează o cincime din Ucraina, anunţă Zelenski. Teritoriul ocupat este cât jumate din Germania - Profimedia Images

Pe 29 mai, ucraineanul Aleksey Bokoch, un tânăr absolvent al Academiei de Stat de Inginerie Civilă și Arhitectură Prydniprovska, a publicat pe Facebook o hartă pe care a marcat teritoriul ocupat de Rusia îm Ucraina, începând cu 2014, scrie site-ul Meduza. 

Suprafața ocupată este de 123.229 de kilometri pătrați (puțin peste 20% din suprafața totală a ​Ucrainei, de 603.549 de kilometri pătrați). Pentru comparație, Bokoch a publicat hărțile altor state europene, pe care a încercuit echivalentul suprafeței ocupate de ruși în Ucraina. A constatat astfel că este egal cu aproape jumătate din Germania, aproximativ jumătate din Italia sau Elveția și Austria împreună.

„Pentru prietenii mei europeni! Țineți cont de această regiune a Ucrainei ocupată de Rusia când ascultați declarațiile politicienilor voștri”, a transmis tânărul. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bokoch nu a precizat dacă a făcut el însuși hărțile sau de unde provin datele. Hărțile teritoriilor ocupate ale Ucrainei sunt publicate de mass-media ucraineană și rusă, de Institutul American pentru Studiul Războiului și de serviciile de informații militare britanice. De asemenea, Ministerul Politicii Sociale al Ucrainei a postat o hartă a zonelor care au fost ocupate și unde au loc ostilități.

Jurnaliștii Meduza au verificat corectitudinea calculelor, iar în urma analizei lor, suprafața teritoriului ucrainean ocupat de Rusia s-a dovedit a fi mai mare - nu 123.229, ci aproximativ 143.886 de kilometri pătrați (aceasta este aproape 24% din teritoriul Ucrainei).

Înainte de declanșarea invaziei pe 24 februarie, suprafața totală a teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia, conform Kievului, reprezenta doar 7%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia controlează o cincime din Ucraina, anunţă Zelenski. Teritoriul ocupat este cât jumate din Germania