Antena Meniu Search
x

Video Sardinia se confruntă cu incendii catastrofale. Canada, Franţa şi Grecia au trimis în ajutor avioane. ”Ce dezastru! Suntem încercuiţi de flăcări!”

Este vara dezastrelor naturale pentru europeni. În Marea Britanie şi Elveţia, oraşe întregi au fost inundate de ploile torenţiale. Iar în Italia, incendiile de vegetaţie au mistuit zeci de mii de hectare de vegetaţie. Depăşite de situaţie, autorităţile din Peninsulă au cerut ajutor.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 21:02

Vezi și

”Ce dezastru! Suntem încercuiţi de flăcări”. De 3 zile, Sardinia trăieşte propriul infern. Până acum, 1.500 de oameni au fost evacuaţi şi nu este exclus ca ordinul să fie extins. Lupta se dă din aer şi de la sol. Canada, Franţa şi Grecia au trimis în ajutor avioane. Efortul celor 7.500 de pompieri e dublat de cel al angajaţilor fondului forestier dar şi de voluntari. 

Războiul cu flăcările este unul inegal. În nici 72 de ore, alimentat de caniculă şi înteţit de vânt, focul a cuprins aproape toată insula. Cel puţin 20 de mii de hectare de vegetaţie s-au făcut scrum.

Localnică: ”A ajuns şi în zona locuită. A ars şi acolo. Ca să nu mai vorbim de zona industrială. A făcut multe, multe pagube. Am fugit de acasă!”.

Pagubele provocate de incendii sunt uriașe

Pe acelaşi subiect

Localnicii dau vina pe piromani, dar nu există însă dovezi clare în acest sens. Din fericire nu există victime, dar pagubele materiale sunt greu de evaluat. Guvernatorul regiunii a decretat starea de urgenţă.

Christian Solinas, guvernatorul Sardiniei: ”O dramă de proporții uriașe!”

Arşiţa din ultimele zile şi vântul puternic au dus la izbucnirea unui incendiu uriaş şi în Spania. 1.200 de hectare de pădure au fost mistuite de foc, la 100 de kilometri de Barcelona. Peste 400 de pompieri asistaţi de avioane şi elicoptere încearcă să oprească incendiul, însă misiunea lor este îngreunată de terenul accidentat.

Spitale inundate în Londra, oamenii au ieșit cu caiacul pe străzi

În schimb, Marea Britanie se luptă cu inundaţiile. Străzile din centrul Londrei au fost acoperite de ape, iar 8 staţii de metrou, inundate. Probleme au fost şi la două spitale din capitala Marii Britanii care au redirecţionat pacienţii către alte unităţi medicale. În plus, mai multe operaţii au fost amânate.

Apele s-au revărsat şi în centrele comerciale, în parcări şi în subteran. Un britanic a făcut haz de necaz şi a ieşit cu caiacul pe străzile transformate în râuri.

Inundaţiile au măturat tot ce le-a ieşit în cale şi în oraşul Lucerna, din Elveţia. Maşinile au fost purtate de şuvoaie câţiva metri. Centrele comerciale, sediile unor afaceri şi mai multe şine de tren au fost inundate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Sardinia se confruntă cu incendii catastrofale. Canada, Franţa şi Grecia au trimis în ajutor avioane. ”Ce dezastru! Suntem încercuiţi de flăcări!”