Antena Meniu Search
x

Foto Oameni salvați din calea apelor de un călugăr care a sunat dintr-un clopot medieval, când sirenele de înaltă tehnologie au eșuat, în Germania

Germania a fost lovită de inundații devastatoare în ultimele săptămâni. Aproximativ 200 de persoane au murit înecate, potrivit unui nou bilanţ anunțat de autorități, în timp ce alte câteva sute sunt încă date dispărute. Tragedia este cu atât mai mare cu cât mulți dintre cei morți ori dispăruți nu au fost avertizați la timp cu privire la dezastrul ce urma să se petreacă. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.07.2021, 17:59

Un muncitor stă lângă o cruce de la marginea drumului, într-o zonă devastată de inundații
Oameni salvați din calea apelor, în Germania, de un călugăr care a sunat dintr-un clopot medieval, când sirenele de înaltă tehnologie au eșuat - Profimedia Images

În Beyenburg, vestul Germaniei, sistemul modern de alarmare a populației a eșuat pe 14 iulie. Potrivit presei locale, un călugăr a folosit un sistem de clopote medieval pentru a alerta locuitorii asupra inundațiilor iminente, scrie Business Insider.

Ziarul Wuppertaler Rundschau a scris că ”fratele Dirk, un membru al Ordinului Crucii din abația Steinhaus din Beyenburg a tras de Sturmglocke, un clopot de furtună, pentru a-i alerta pe oameni cu privire la inundații”. 

Clopotul din Evul Mediu i-a alertat pe oameni să se adăpostească

Potrivit publicației, sunetul produs de clopot a ajuns la urechile multor locuitori care au avut timp să se adăpostească.

Pe acelaşi subiect

The Church Times scrie că acel clopot a fost pus în funcțiune ca sistem de avertizare încă din Evul Mediu.

Beyenburg a fost una dintre localitățile puternic afectate de inundațiile devastatoare din Germania, de la jumătatea lunii iulie.

Sute de morți și dispăruți după inundațiile din Germania

Inundaţiile devastatoare din vestul Germaniei au costat viaţa a cel puţin 180 de persoane, potrivit unui nou bilanţ, în timp ce 150 de persoane sunt încă date dispărute.

În regiunea Renania-Palatinat, cea mai afectată de dezastru, "numărul morţilor este de 132 şi sunt 766 de răniţi", a anunţat poliţia din Koblenz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Oameni salvați din calea apelor de un călugăr care a sunat dintr-un clopot medieval, când sirenele de înaltă tehnologie au eșuat, în Germania