Antena Meniu Search
x

Video Infern în Sardinia din cauza incendiilor de vegetaţie. Peste 1500 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească casele pentru a scăpa cu viaţă

Europa intră în zodia caniculei. Efectele valului de căldură se simt deja în Italia şi Spania. În Sardinia, incendiile de vegetaţie au produs un dezastru fără precedent, iar autorităţile au cerut ajutorul ţărilor vecine pentru stingerea flăcărilor. Sute de pompieri au fost mobilizaţi şi în Catalonia, după ce 1200 de hectare de pădure au fost făcute scrum. În Londra, după caniculă a venit potopul.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 14:02

Vezi și

Oamenii din Sardinia se confruntă cu un infern. Peste 1500 de locuitori au fost nevoiţi să lase totul în urmă şi să fugă în grabă din calea flăcărilor. Focul a cuprins deja mai multe localităţi. 7500 de pompieri şi echipaje de intervenţie, 13 elicoptere regionale şi câte două aparate de zbor din Franţa şi Grecia se luptă de aproape 48 de ore cu incendiul. 

Christian Solinas, președintele Sardiniei: O dramă de proporții uriașe a făcut ca fumul să se aşterne peste atâtea hectare, secole de istorie a mediului înconjurător sunt afectate.

Peste 20 de mii de hectare sunt afectate până acum de incendii

Vântul puternic face ca focarul să se extindă. Pagubele se anunţa uriaşe, iar autorităţile locale au cerut ajutor de la Roma. Şi în Spania, 1200 de hectare de pădure au fost făcute scrum într-o zonă rurală aflată la 100 de kilometri distanţă de Barcelona. Peste 400 de pompieri asistaţi de mai multe avioane şi elicoptere luptă cu incendiul, însă terenul accidentat îngreunează intervenţia.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile le-au cerut fermierilor din regiune să îşi adune recolta de pe terenurile agricole şi au evacuat 28 de copii şi 14 însoţitori dintr-o tabără de vară. Se pare că focul a fost produs de temperaturile ridicate şi vântul puternic din ultima perioadă.

În Marea Britanie, valul de căldură a luat sfârşit şi a fost înlocuit cu ploi torenţiale. Pe străzile Londrei, apa le ajungea oamenilor până la genunchi şi a bulversat traficul. 

Un britanic inventiv a navigat prin râul proaspăt format la bordul unui caiac. Alţii, mai puţin norocoşi, ar fi dat orice pentru a găsi o ambarcaţiune. Apele s-au revărsat şi în centrele comerciale, în parcări şi în subteran. Specialiştii pun fenomenele meteo extreme tot mai dese pe seama încălzirii globale. Britanicii susţin că în următorul deceniu, pentru prima dată, temperaturile maxime vor ajunge să depăşească 40 de grade Celsius în Regat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Infern în Sardinia din cauza incendiilor de vegetaţie. Peste 1500 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească casele pentru a scăpa cu viaţă