Antena Meniu Search
x

Schema prin care doi francezi se îmbogăţeau de pe urma bătrânicilor. Le cereau sute de euro, după ce le păcăleau că locuinţele lor sunt infestate de ploşniţe

Doi bărbaţi din Franţa cu antecedente penale au păcălit aproape 50 de femei peste 90 de ani că locuineţe lor sunt infestate cu ploşnite. Acestea le ofereau sute de euro pentru dezinsecţii şi tratamente false, costisitoare.

de Redactia Observator

la 08.12.2023, 09:38

Schema prin care doi francezi se îmbogăţeau de pe urma bătrânicilor. Le cereau sute de euro, după ce le păcăleau că locuinţele lor sunt infestate de ploşniţe
Schema prin care doi francezi se îmbogăţeau de pe urma bătrânicilor. Le cereau sute de euro, după ce le păcăleau că locuinţele lor sunt infestate de ploşniţe - Shutterstock

În luna noiembrie, Unitatea de Investigaţii Generale (UEG) a poliţiei a primit nouă plângeri de fraudă care au avut ca victime persoane vulnerabile. Însă, potrivit unui comunicat de presă al poliţiei, cel puţin 48 de potenţiale victime au fost identificate.

Cei doi escroci arestaţi joi vizau femei cu vârste de peste 90 de ani, contactându-le mai întâi telefonic pentru a le informa că există un caz de infestare cu ploşniţe de pat în apropierea locuinţei lor. Apoi, sub pretextul dezinsecţiei, ei organizau o vizită la domiciliul respectivelor femei, aducându-le un spray sau oferindu-le un unguent ce trebuia aplicat pe piele pentru a ţine la distanţă ploşniţele. În realitate, era doar un unguent pe bază de eucalipt.

Ce sumă pretindeau escrocii

Escrocii acceptau doar plăţi cu cardul de credit, cu sume cuprinse între 300 şi 2.100 de euro.

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii i-au identificat rapid pe făptaşi şi au stabilit că cei doi aveau o nouă victimă în vizor. Poliţiştii de la Brigada anticriminalitate (BAC) au pus în aplicare un sistem de supraveghere, care a dus la arestarea lor în timp ce plecau de la domiciliul victimei din Strasbourg. 

Bărbaţii erau cunoscuţi pentru alte fraude

Potrivit poliţiei, cei doi bărbaţi erau cunoscuţi autorităţilor şi pentru alte fraude. Aceştia se prezentaseră pe rând ca acţionând în numele centrului medico-social sau al farmaciei victimelor lor, asigurându-le că respectivele costuri vor fi acoperite integral de Securitatea Socială. 

Autorităţile au lansat totodată un apel pentru a depista şi alte eventuale victime şi pentru a stabili amploarea fraudei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Schema prin care doi francezi se îmbogăţeau de pe urma bătrânicilor. Le cereau sute de euro, după ce le păcăleau că locuinţele lor sunt infestate de ploşniţe