Antena Meniu Search
x

Video Scriitor naţionalist rus, susţinător înfocat al războiului, grav rănit într-un atentat. Ucraina respinge orice implicare, Rusia o acuză de terorism

Un cunoscut scriitor naţionalist rus, susţinător înfocat al războiului împotriva Ucrainei, a fost grav rănit în explozia unei bombe, iar şoferul său şi-a pierdut viaţa. Un suspect a fost arestat şi ar fi mărturisit că a comis atentatul la ordinele ucrainenilor. La Kiev este respinsă orice implicare, dar ministerul rus de externe nu a întârziat să acuze de terorism nu doar Ucraina, ci şi Statele Unite. În acest timp, şeful grupului de mercenari Wagner afirmă, din nou, că îşi va retrage forţele din Bahmut pe 10 mai. 

de Redactia Observator

la 07.05.2023, 11:27

Vezi și

Maşina scriitorului Zahar Prilepin a fost aruncată în aer de o bombă, într-un sat de lângă Nijni Novgorod, la 400 de kilometri de Moscova. Scriitorul şi fiica sa coborâseră din vehicul, dar şoferul lor a fost ucis de explozie. Prilepin a suferit şi el răni grave la picioare şi a fost dus la spital, iar acum este în comă indusă. Fiica sa nu este rănită.

Irina Volk, purtătoarea de cuvânt a poliţiei: A fost reţinut, într-o pădure, un bărbat cu cazier judiciar, născut în 1993, suspectat de implicare în această crimă. 

Individul ar fi mărturisit că a acţionat la ordinele serviciilor secrete de la Kiev

Individul ar fi mărturisit că a acţionat la ordinele serviciilor secrete de la Kiev. Prilepin susţinea războiul împotriva Ucrainei nu doar prin scrieri, ci şi prin fapte: el condusese o unitate a rebelilor din Donbas şi se lăuda cu numărul inamicilor ucişi de oamenii săi. Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe a acuzat, fără dovezi, Statele Unite şi NATO. În replică, un consilier al preşedintelui Zelenski califică atentatul drept "o înscenare", la fel cu asasinarea altor doi adepţi ai războiului, bloggerul Vladlen Tatarski şi ziarista Daria Dughina.

Pe acelaşi subiect

Mihailo Podoliak, consilierul lui Zelenski: Mie mi se pare că este vorba de un mare program de escaladare (n.r. - a conflictului), destinat publicului din Rusia şi aplicat de serviciile speciale ale Federaţiei Ruse. 

Lupte înverşunate continuă la Bahmut

În acest timp, lupte înverşunate continuă la Bahmut, unde forţele ruse sunt acuzate că au folosit, pentru a doua zi la rând, bombe incendiare cu fosfor alb. Din Bahmut s-ar putea retrage, însă, mercenarii grupului Wagner, aşa cum anunţa zilele trecute Evghenii Prigojin. Acesta spune acum că-şi va preda, la 10 mai, poziţiile batalionului cecen din subordinea lui Ramzan Kadîrov. Dar ucrainenii consideră că, până atunci, mercenarii lui Prigojin vor încerca să ocupe şi restul oraşului. Preşedintele Zelenski rămâne încrezător în victorie. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Eroica noastră infanterie este baza apărării pe câmpul de luptă, iar voi sunteţi, astfel, o sursă de putere pentru întreaga noastră Ucraină. 

Războiul continuă să facă victime nu doar la Bahmut. În regiunea Herson, şase genişti ucraineni au fost ucişi de un bombardament al Rusiei în timp ce încercau să cureţe un teren minat. Ucrainenii primesc şi veşti bune. 45 de soldaţi prizonieri au revenit acasă după ce au fost schimbaţi pe trei piloţi militari ruşi. Iar armata a confirmat că sistemul Patriot a doborât, zilele trecute, o rachetă hipersonică a Rusiei, Kinjal, care era descrisă de Putin ca invincibilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Scriitor naţionalist rus, susţinător înfocat al războiului, grav rănit într-un atentat. Ucraina respinge orice implicare, Rusia o acuză de terorism