Antena Meniu Search
x

Simptomele de COVID-19 ale președintelui Joe Biden s-au ameliorat. Când îşi va relua complet atribuţiile

Starea președintelui american Joe Biden s-a îmbunătățit de când a fost testat pozitiv cu COVID-19, a declarat Casa Albă, citată de BBC.

de Redactia Observator

la 23.07.2022, 12:40

Simptomele de COVID-19 ale președintelui Joe Biden s-au ameliorat. Când îşi va relua complet atribuţiile
- Profimedia

Biden, în vârstă de 79 de ani, se confruntă cu simptome ușoare: îi curge nasul și se simte obosit. Medicul său spune că acesta răspunde bine la medicație și a continuat să lucreze din izolare, potrivit Casei Albe, citată de Mediafax. Biden chiar a și scris, joi, pe Twitter că „se simte foarte bine”. Se așteaptă ca președintele să-și reia atribuțiile în mod normal după ce va fi testat negativ. O actualizare a stării lui Biden a fost publicată vineri de medicul președintelui, dr. Kevin O'Connor, care a precizat că Biden a avut o febră ușoară joi seara, care a răspuns bine la medicamente.

Ce simptome mai are Joe Biden

Președintele încă mai are o tuse ușoară, iar pulsul, tensiunea arterială și nivelurile de saturație a oxigenului rămân „ în limite normale, a adăugat dr. O'Connor. Vineri, în cadrul unei întâlniri Zoom cu consilierii săi în domeniul economic și energetic, Biden părea răgușit, dar a spus că „se simte mult mai bine decât par”. De asemenea, președintele este în continuare tratat cu un medicament antiviral care ajută la oprirea înmulțirii virusului în organism. Acest lucru, la rândul său, permite sistemului imunitar să combată mai bine infecția.

În cadrul unei conferințe de presă la Casa Albă, secretarul de presă Karine Jean-Pierre a declarat că a vorbit cu președintele și că „acesta dorește să le reamintească americanilor să se vaccineze”. Jean-Pierre a adăugat că președintele a fost „foarte activ” și că s-a simțit suficient de bine pentru a lucra într-o zi opt ore, că programul a inclus și briefingului zilnic virtual al președintelui, produs de agențiile de informații americane. Dr. Ashish Jha, coordonatorul de răspuns COVID de la Casa Albă, a declarat că Biden „a dormit bine noaptea trecută”.

Pe acelaşi subiect

„Și-a luat micul dejun și prânzul, în totalitate”, a adăugat el. Dr. O'Connor a adăugat că el crede că președintele, care este complet vaccinat și întărit, „va răspunde favorabil la medicație, așa cum fac majoritatea pacienților protejați la maximum”. „Nu a existat nimic în cursul bolii sale până acum care să-mi dea motive să modific această așteptare inițială”, a spus dr. O'Connor.

Evaluarea medicului prezidențial a fost reluată de consilierul său medical principal, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, doctorul Anthony Fauci, care a declarat pentru CBS că se așteaptă ca Biden „să se facă foarte bine”. Oficiali de la Casa Albă au confirmat că vicepreședintele Kamala Harris, precum și prima doamnă, Jill Biden, au fost testate până în prezent negativ pentru virus. Ambele erau considerate contacte apropiate ale președintelui.

Biden, al doilea preşedinte american care are Covid

Biden este acum al doilea președinte american care contractează COVID-19 în timpul mandatului. Predecesorul său, Donald Trump. a fost internat în spital timp de trei zile în octombrie 2020, după ce s-a îmbolnăvit de acest virus.

Până în prezent, au existat 89,7 milioane de cazuri de COVID în SUA și mai mult de un milion de decese, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). Cazurile sunt din nou în creștere și au urcat cu peste 25% în ultima lună, potrivit datelor CDC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Simptomele de COVID-19 ale președintelui Joe Biden s-au ameliorat. Când îşi va relua complet atribuţiile