Antena Meniu Search
x

Casa Albă vine rapid cu explicaţii, după ce Joe Biden a declarat că "are cancer" în cadrul unui discurs

Casa Albă a clarificat miercuri o afirmație făcută de președintele american Joe Biden care a spus că are cancer, spunând că se referă la un diagnostic vechi de cancer de piele non-melanom, care a fost îndepărtat înainte de a deveni președinte.

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 13:59

Casa Albă vine rapid cu explicaţii, după ce Joe Biden a declarat că "are cancer" în cadrul unui discurs
Casa Albă vine rapid cu explicaţii, după ce Joe Biden a declarat că "are cancer" în cadrul unui discurs - Profimedia

În timp ce vorbea despre schimbările climatice în statul american Massachusetts, Joe Biden și-a amintit că a crescut lângă o serie de rafinării de petrol din statul său natal, Delaware, spunând că acestea sunt responsabile pentru poluarea generalizată din zonă.

”De aceea, eu și al naibii de mulți alți oameni cu care am crescut avem cancer și de ce, pentru o lungă perioadă de timp, Delaware a avut cea mai mare rată a cancerului din țară”, a spus Joe Biden, care a reiterat nevoia de a renunța la combustibilii fosili.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat că președintele se referea la cancere de piele non-melanom care au fost îndepărtate înainte de a-și prelua mandatul. Cancerul de piele non-melanom se referă la un grup de cancere care se dezvoltă încet în straturile superioare ale pielii.

Un raport despre starea de sănătate a președintelui Joe Biden a fost publicat în noiembrie. Acesta menționa că lui Joe Biden i-au fost îndepărtate ”mai multe tipuri de cancer de piele localizate, non-melanom” înainte de a-și prelua mandatul de președinte, adăugând că nu există ”zone suspecte pentru cancer de piele în acest moment”. Nu au fost necesare biopsii, potrivit raportului. ”La asta se referea președintele”, a spus Bates pe Twitter.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Biden nu declară o urgenţă climatică, dar ia măsuri în privinţa energiei eoliene

Joe Biden a declarat miercuri că schimbările climatice reprezintă o urgenţă, dar nu a făcut nicio declaraţie oficială în acest sens. El a anunţat un pachet modest de măsuri executive şi a promis eforturi mai agresive, potrivit Reuters. Biden a făcut aceste comentarii în contextul în care un val de căldură istoric se abate asupra Europei şi Statelor Unite. Aproximativ 100 de milioane de americani, de la New York la Las Vegas, vor fi sub avertizare de căldură în această săptămână.

''Schimbările climatice sunt literalmente o ameninţare existenţială pentru naţiunea noastră şi pentru lume'', a spus Biden. ''Este o urgenţă, o urgenţă, şi aşa o voi privi''. Anunţurile au inclus noi finanţări pentru centrele de răcire şi promovarea de noi proiecte eoliene offshore în Golful Mexic, bogat în petrol. Însă, aceste acţiuni sunt departe de a satisface cererile parlamentarilor democraţi şi ale activiştilor de mediu care doresc ca Biden să declare în mod oficial o urgenţă climatică, ceea ce ar permite utilizarea Defense Production Act pentru a accelera producţia unei game largi de produse şi sisteme de energie regenerabilă.

Biden a declarat ziariştilor că va decide în scurt timp dacă va face o astfel de declaraţie. Preşedintele se află sub o presiune din ce în ce mai mare după ce senatorul conservator democrat Joe Manchin a declarat săptămâna trecută că nu este pregătit să susţină prevederi cheie privind clima în Congres, o pierdere crucială în Senat, divizat în mod egal între cele două partide.

Agenţia Federală pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă va oferi o finanţare de 2,3 miliarde de dolari pentru a ajuta statele să construiască centre de răcire pentru a face faţă căldurii excesive şi pentru a aborda alte efecte ale schimbărilor climatice, a declarat Casa Albă, care a anunţat cea mai mare investiţie de până acum în programul Building Resilient Infrastructure and Communities.

Noile fonduri ar putea să extindă controlul inundaţiilor, să consolideze utilităţile, să modernizeze clădirile şi să ajute familiile cu venituri mici să plătească costurile de încălzire şi răcire. Biden a anunţat, de asemenea, un nou sprijin pentru industria eoliană offshore naţională. Administraţia a identificat 700.000 de acri pentru o posibilă dezvoltare a energiei eoliene offshore în Golful Mexic, a anunţat Casa Albă.

Preşedintele, care a vorbit de la o fostă uzină pe bază de cărbune care joacă un rol în susţinerea industriei eoliene offshore a statului ca centru de producţie pentru cablurile submarine, a spus că vor urma şi alte anunţuri. ''În zilele următoare, administraţia mea va anunţa acţiunile executive pe care le-am elaborat pentru a combate această urgenţă'', a afirmat el.

Senatorul Jeff Merkley şi alţi opt democraţi i-au trimis miercuri o scrisoare lui Biden în care îl îndeamnă să declare o urgenţă climatică şi să folosească acţiuni executive agresive pentru a limita emisiile de combustibili fosili produşi pe terenurile şi apele publice şi pentru a maximiza utilizarea vehiculelor electrice.

Biden a promis în campania sa prezidenţială măsuri ferme în privinţa schimbărilor climatice, iar acest subiect rămâne o prioritate cheie pentru unii alegători înainte de alegerile parţiale din 8 noiembrie pentru controlul Congresului. De asemenea, preşedintele SUA s-a angajat în cadrul negocierilor internaţionale privind clima să reducă poluarea climatică cu 50% până în 2030 şi să ajungă la 100% energie electrică curată până în 2035.

Dar această agendă privind clima a fost deraiată de mai multe eşecuri majore, inclusiv de faptul că Congresul nu a reuşit să adopte măsuri cruciale privind clima şi energia curată într-un proiect de lege privind bugetul federal, de preţurile record ale benzinei şi de invazia Rusiei în Ucraina, care a perturbat pieţele globale de energie.

O hotărâre a Curţii Supreme de Justiţie de luna trecută care limitează autoritatea guvernului federal de a emite reglementări radicale pentru a reduce emisiile de carbon de la centralele electrice subminează, de asemenea, planurile lui Biden privind clima.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Casa Albă vine rapid cu explicaţii, după ce Joe Biden a declarat că "are cancer" în cadrul unui discurs