Antena Meniu Search
x

Sir Ian McKellen, Gandalf din "Stăpânul inelelor", a căzut de pe scenă în timpul unui spectacol. Actorul are 85 de ani

Sir Ian McKellen a fost transportat la spital după ce a căzut de pe scenă în timpul unei reprezentaţii a spectacolului "Player Kings" la Teatrul Noël Coward din Londra, potrivit BBC. Actorul în vârstă de 85 de ani este celebru, între altele, şi pentru rolul lui Gandalf din "Stăpânul inelelor".

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 09:06

Sir Ian McKellen, în rolul lui Gandalf din "Stăpânul inelelor"
Sir Ian McKellen, în rolul lui Gandalf din "Stăpânul inelelor" - Profimedia

Sir Ian McKellen, în vârstă de 85 de ani, şi-a pierdut echilibrul şi a căzut într-o scenă de luptă. Un purtător de cuvânt al teatrului a declarat ulterior că actorul se află într-o "stare de spirit bună" şi că se aşteaptă la "o recuperare rapidă şi completă".

Sir Ian McKellen a căzut de pe scenă

Actorul ar putea reveni pe scenă miercurea viitoare pentru o reprezentaţie matinală a piesei. Spectacolul de seară a fost anulat. "Player Kings" este o producţie a piesei "Henry IV Parts One and Two", şi a început să fie jucată în West End în aprilie. 

Articolul continuă după reclamă

Sir Ian McKellen - care îl interpretează pe John Falstaff - a apărut într-o scenă de bătălie în care erau implicaţi Prinţul de Wales şi Henry Percy, când a căzut în faţa scenei. Actorul a strigat, iar personalul s-a grăbit să îl ajute. A fost supus unei tomografii şi se aşteaptă ca el să se recupereze complet, a declarat un purtător de cuvânt al teatrului pentru agenţia de ştiri PA.

Pe acelaşi subiect

Reprezentaţia de marţea viitoare a piesei a fost anulată "pentru ca Ian să se poată odihni", a adăugat purtătorul de cuvânt, dar actorul este aşteptat să revină a doua zi. Purtătorul de cuvânt le-a mulţumit, de asemenea, medicilor care au fost "prezenţi în public", precum şi personalului pentru sprijinul acordat, relatează news.ro.

Actorul l-a jucat pe Gandalf în "Stăpânul inelelor"

Sir Ian McKellen a mai avut roluri în piese de Shakespeare precum: Richard al II-lea, Coriolanus, Iago, Richard al III-lea, Regele Lear şi Macbeth. De asemenea, el va juca rolul lui Hamlet, într-o nouă adaptare cinematografică regizată de Sean Mathias.

Printre apariţiile sale pe ecran se numără Gandalf în "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul" şi Magneto în filmele "X-Men", precum şi roluri în "Beauty and the Beast", "The Da Vinci Code" şi "Mr Holmes". Actorul a apărut, de asemenea, în 10 episoade din serialul ITV "Coronation Street", în rolul intrigantului autor de romane de dragoste Mel Hutchwright.

În urmă cu cinci ani, Sir Ian a fost nevoit să anuleze o reprezentaţie a spectacolului "Regele Lear" la Teatrul Duke of York din Londra, după ce s-a rănit la picior în timp ce alerga să prindă un tren, dar s-a asigurat că publicul se va distra, stând pe scenă şi răspunzând la întrebări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Sir Ian McKellen, Gandalf din "Stăpânul inelelor", a căzut de pe scenă în timpul unui spectacol. Actorul are 85 de ani