Antena Meniu Search
x

Situație alarmantă în Indonezia, unde sute de medici s-au îmbolnăvit de Covid-19 deși sunt vaccinați. ”Nu ne putem baza doar pe vaccinări”

Peste 350 de medici din Indonezia s-au infectat cu COVID-19, deși erau vaccinați cu Sinovac, iar zeci dintre ei au fost spitalizați cu forme grave de boală, au anunțat oficialii, în contextul îngrijorărilor cu privire la eficacitatea vaccinurilor împotriva tulpinilor mai rezistente de coronavirus.

De Ana Maria Ghiarasim la 17.06.2021, 11:36
Spitalul de urgență Wisma Atlet pentru pacienții Covid-19, Jakarta
Situație alarmantă în Indonezia, unde sute de medici s-au îmbolnăvit de Covid-19 deși sunt vaccinați. ”Nu ne putem baza doar pe vaccinări” - Profimedia Images

Cei mai mulți dintre medici au fost asimptomatici și au intrat în izolare la domiciliu, a spus Badai Ismoyo, șeful biroului de sănătate al districtului Kudus din Java centrală, în vreme ce câteva zeci erau în spital cu febră mare și niveluri de saturație în oxigen în scădere.

Kudus se luptă cu un focar despre care se crede că este cauzat de varianta Delta, mult mai transmisibilă, care a dus la o aglomerare în spitalele din regiune. 

Lucrătorii din domeniul sănătății din Indonezia au fost printre primii care au fost vaccinați anti-Covid, atunci când a început procesul de inoculare, în ianuarie 2021. Aproape toți au primit vaccinul COVID-19 dezvoltat de compania chineză biofarmaceutică Sinovac, potrivit Asociației Medicale Indoneziene (IDI), scrie Reuters.

Îngrijorări în Java din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19

Pe acelaşi subiect

În timp ce numărul lucrătorilor din domeniul sănătății din Indonezia care au murit din cauza COVID-19 a scăzut semnificativ - de la 158 de decese în ianuarie, până la 13 decese, în mai - experții în sănătate publică spun că numărul tot mai mare de îmbolnăviri din Java îi îngrijorează.

„Datele arată că pacienții au varianta Delta, deci nu este de mirare că focarele sunt mai mari decât până acum, deoarece, după cum știm, majoritatea lucrătorilor din domeniul sănătății din Indonezia au primit Sinovac și încă nu știm încă cât de eficient este împotriva variantei Delta”, a spus Dicky Budiman, un epidemiolog de la Universitatea Griffith din Australia.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în Indonezia, care a avut unul dintre cele mai grave focare de Covid-19 din Asia, cu mai mult de 1,9 milioane de cazuri și 53.000 de decese, 946 dintre ele fiind în rândul cadrelor medicale.

Medici spitalizați cu Covid-19, deși erau vaccinați împotriva bolii

În capitala indoneziană Jakarta, radiologul dr. Prijo Sidipratomo a declarat pentru Reuters că știe despre cel puțin o jumătate de duzină de medici din oraș care au fost spitalizați cu COVID-19 în ultima lună, în ciuda faptului că au fost vaccinați, unul dintre aceștia fiind în prezent tratat la terapie intensivă.

„Este alarmant pentru noi, deoarece nu ne putem baza doar pe vaccinări”, a spus el, îndemnând oamenii să respecte strict protocoalele de sănătate.

La câteva săptămâni după sărbătorile musulmane Eid Al-Fitr, Indonezia a înregistrat o creștere a cazurilor, rata de infectare depășind 23% miercuri și cazurile zilnice aproape de 10.000, cele mai mari cifre de la sfârșitul lunii februarie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Situație alarmantă în Indonezia, unde sute de medici s-au îmbolnăvit de Covid-19 deși sunt vaccinați. ”Nu ne putem baza doar pe vaccinări”