Antena Meniu Search
x

Slăbit și ras în cap, Alexei Navalnîi a apărut în public, prin videoconferință, pentru prima dată de la renunțarea la greva foamei

Slab şi epuizat, principalul critic al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, a apărut joi, prin ,videoconferinţă în faţa unui tribunal din Rusia. Este prima apariţie publică a disidentului, după ce a ieșit din greva foamei, săptămâna trecută. 

de Redactia Observator

la 29.04.2021, 15:48

Alexei Navalnîii a apărut în fața justiției, prin videoconferință
Alexei Navalnîii a apărut în fața justiției, prin videoconferință - Getty Images
  • Alexei Navalnîi a supraviețuit unei tenative de otrăvire cu noviciok.
  • În închisoare, starea sa de sănătate s-a degradat considerabil.

Ras în cap, slab la faţă şi obosit, liderul opoziţiei ruse a negat noile acuzaţii care i s-au adus, potrivit cărora ar fi defăimat un veteran din cel De-al Doilea Război Mondial, scrie France24.

Audierea lui a avut loc în timp ce aliații săi au anunțat că desființează rețeaua sa de birouri de campanie din toată Rusia, în timp ce o instanță ia în considerare dacă îi va declara „extremiști”. Dacă partenerii săi vor fi declarați “extremiști”, autoritățile vor putea să îi condamne la închisoare și să le înghețe conturile bancare. 

Fundația anticorupție (FBK) a lui Navalnîi a fost deja parțial împiedicată să-și acceseze conturile bancare, să organizeze proteste și să publice articole în presă. Aliații disidentului rus au mai spus că i s-a deschis un nou dosar penal pentru presupusa înființare a unei organizații non-profit care încalcă drepturile cetățenilor.

Navalnîi, specializat în anchete de corupţie vizându-l pe Putin

Pe acelaşi subiect

Principalul critic al Kremlinului a supravieţuit în vară unei otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok, creat de către armata sovietică.

Opozantul îl acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin şi serviciile ruse de informaţii FSB de faptul că au vrut să-l ”elimine”, acuzaţii dezminţite de puterea rusă, care refuză să ancheteze cu privire la tentativa asasinării acestuia.

La revenirea sa în Rusia, după cinci luni de convalescenţă în Germania, Navalnîi a fost arestat, al sosirea pe un aeroport, la Moscova, iar apoi a fost judecat rapid şi trimis la închisoare din cauza încălcării unui control judiciar în cazul de fraudă din 2014.

Navalnîi s-a specializat în anchete de corupţie vizându-l pe Putin şi anturajul acestuia. El are milioane de abonaţi pe reţele de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Slăbit și ras în cap, Alexei Navalnîi a apărut în public, prin videoconferință, pentru prima dată de la renunțarea la greva foamei