Antena Meniu Search
x

În urma presiunilor internaționale, Alexei Navalnîi, bolnav și aflat în greva foamei, a fost transferat la un spital de deţinuţi

Serviciul carceral al regiunii ruse Vladimir a decis luni să-l transfere la un spital de deţinuţi pe opozantul politic rus Aleksei Navalnîi, bolnav şi aflat în greva foamei de aproximativ trei săptămâni, însă apreciază că starea sănătăţii acestuia este ”satisfăcătoare”, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 19.04.2021, 14:52

Alexei Navalnîi, fotografiat în închisoare
Alexei Navalnîi, fotografiat în închisoare - Instagram
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

”O comisie de medici (...) a decis transferul lui Aleksei Navalnîi la o unitate spitalicească pentru condamnaţi care se află pe teritoriul Coloniei Penitenciare dumărul 3 în regiunea Vladimir”, a anunţat luni, într-un comunicat, serviciul carceral al acestei regiuni. ”Starea sănătăţii lui A. Navalnîi este considerată satisfăcătoare în prezent. El este consultat zilnic de către un medic-terapeut”, precizează autorităţile.

Potrivit aceleiaşi surse, ”cu acordul pacientului, i s-a prescris o terapie cu vitamine”.

Starea sănătăţii opozantului - care potrivit susţinătorilor săi riscă grave probleme cardiace şi renale, care-i pot antrena moartea - este cu atât mai îngrijotătoare cu cât acesta a supravieţuit, în urmă cu mai puţin de un an, unei otrăviri cu o substanţă neurotoxică de tip notivicok.

Navalnîi, în greva foamei în semn de protest față de modul în care e tratat în închisoare

Pe acelaşi subiect

Navalnîi, care a anunţat că intră în greva foamei la 31 martie, pentru a denunţa tratamentul la care este supus în închisoare şi din cauză că nu este tratat de dureri puternice de spate, a anunţat pe reţele de socializare că bea doar apă.

El a anunţat că a fost ameninţat cu hrănirea cu forţa, o opţiune pe care autorităţile ruseşti o au în cazul în care un deţinut refuză să se alimenteze.

Acest anunţ intervine după ce susţinătorii lui Navalnîi au avertizat în weekend că opozantul politic riscă să moară în orice moment.

UE, îngrijorată de situația lui Navalnîi

Uniunea Europeană, ”foarte îngrijorată” cu privire la starea sănătăţii lui Navalnîi, a cerut cu puţin înainte, luni, ca acesta să fie spitalizat.

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Josep Borrell a deplâns luni o intensificare a tensiunilor cu Rusia, a catalogat drept ”foarte periculoasă” situaţia la frontiera Rusiei cu Ucraina şi a subliniat că UE consideră Moscova ”vinovată” de starea sănătăţii lui Navalnîi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a evocat expulzarea unor diplomaţi de către Moscova şi Praga într-un scandal de spionaj şi starea sănătăţii ”foarte îngrijorătoare” a lui Navalnîi.

Germania şi Franţa insistă asupra unui ”tratament medical adecvat” din partea unor medici care să se bucure de ”încrederea” lui Navalnîi şi cer eliberarea imediată a opozantului.

Statele Unite au avertizat duminică cu privire la ”consecinţe” în cazul în care Navalnîi ar muri în închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » În urma presiunilor internaționale, Alexei Navalnîi, bolnav și aflat în greva foamei, a fost transferat la un spital de deţinuţi