Antena Meniu Search
x

Galerie foto Șoferiță condamnată la 25 de ani de închisoare în SUA, după ce a lovit doi copii pe trotuar crezând că unul era mexican, iar celălalt membru ISIS

Șoferița din Iowa care a lovit doi copii pe trotuar pentru că i s-a părut că unul era mexican, iar celălalt membru ISIS, în 2019, a fost condamnată la 25 de ani de închisoare pentru ”infracțiuni motivate de ură”. Nicole Poole Franklin, în vârstă de 43 de ani, a recunoscut în fața instanței că și-a condus intenționat SUV-ul înspre cei doi copii, pe 9 decembrie 2019, încercând să-i ucidă, din cauza rasei lor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.08.2021, 11:00

Femeia fusese deja condamnată în mai la 25 de ani de închisoare sub acuzația de tentativă de crimă, iar pedeapsa de acum nu face decât să adauge ani grei de stat în spatele gratiilor.

„Nimic nu poate fi mai devastator pentru visul american al egalității de drepturi” decât ceea ce a făcut Nicole Poole Franklin când și-a condus mașina în direcția victimelor ei, a spus un avocat implicat în proces, într-o notă de condamnare. „Acțiunile ei au spulberat temporar acest vis, dar nu au învins”.

Femeia a fost găsită vinovată de mai multe atacuri îngrozitoare și neprovocate asupra unor copii despre care crcedea că erau din Orientul Mijlociu, din Africa sau Mexic. La un moment dat, în data 9 decembrie 2019, ea s-a urcat intenționat cu mașina pe trotuar și a lovit un grup de copii de culoare și l-a rănit grav la picioare pe unul dintre ei, un băiețel de 12 ani.

Copiii loviți pe trotuar cu mașina au supraviețuit atacurilor

Pe acelaşi subiect

La mai puțin de oră de la atac, șoferița pus ochii pe o fetiță de 14 ani care se plimba pe trotuar și care i s-a părut mexicană, așa că a tras de volan, peste bordură, și a lovit-o.

Ambii copii au supraviețuit atacurilor, însă s-au ales cu numeroase răni.

Aproximativ o oră mai târziu, Franklin a fost arestată la o benzinărie locală, unde ofițerii spun că a aruncat obiecte către un funcționar în timp ce striga insulte rasiale asupra lui și a altor clienți.

Femeia a făcut apel la clemență pe motiv că ar avea boli mintale

Într-o notă de condamnare care pledează pentru clemență, avocatul femeii a spus că aceasta are o istorie lungă de boli mintale și că a primit diagnostice de tulburare schizoafectivă, depresie și tulburare de stres post-traumatic. 

„Pe măsură ce a ajuns la maturitate, luptându-se cu boli mintale, probleme de consum de substanțe, locuințe instabile și sărăcie, doamna Poole Franklin a început să aibă probleme cu legea”, a scris avocatul, potrivit nytimes.com.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Șoferiță condamnată la 25 de ani de închisoare în SUA, după ce a lovit doi copii pe trotuar crezând că unul era mexican, iar celălalt membru ISIS