Antena Meniu Search
x

"Soldaţii ruşi caută muniţie ucraineană ca să se împuşte în picioare". Dialogul dintre un militar rus şi mama acestuia, interceptat de serviciile secrete din Ucraina

Ocupanții ruși caută "cartușe ucrainene" pentru a se împușca în picioare și a ajunge la spital pentru a scăpa de pe front, anunţă serviciul de informaţii ucrainean SBU. Potrivit sursei citate, "o conversație interceptată de SBU arată cât de demoralizată și învinsă este armata agresorului.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 12:49

"Soldaţii ruşi caută muniţie ucraineană ca să se împuşte în picioare". Serviciile secrete ucrainene au interceptat dialogul dintre un militar rus şi mama acestuia
- Face

"Soldaţii Rusiei nu mai vor să lupte și își setează o singură sarcină - să supraviețuiască. „Hai să-ţi spun un secret... ne-am dorit 7,62, ucraineană, pe scurt, să ne împușcăm unii pe alţii în picioare și să ne întoarcem la spitalul din Budenovsk”, îi spune un soldat mamei sale.

El visează să scape de pe câmpul de luptă pentru că pierderile sunt înspăimântătoare. Rămășițele brigăzii sale sunt acum desfășurate în regiunea Mykolaiv. Vor să intre în oraș, dar au sunt incompetenți: „Avem 120 de oameni trimiși înapoi de la brigadă la spital cu răni... încă vreo 320 de oameni răniți și 350 de persoane – „brigada 200”", se arată într-un comunicat care însoţeşte o înregistrare audio pe pagina de Facebook a SBU.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Câţi soldaţi ruşi au murit de fapt în Ucraina. Putin camuflează prestația slabă a mult lăudatei armate ruse: ”Este uluitor!”

Peste 7.000 de soldați ruși au fost uciși în mai puțin de trei săptămâni de lupte, potrivit estimărilor americane, citate de New York Times. În schimb, armata ucraineană susține că de la startul războiului pe 24 februarie până pe 17 martie, invadatorii ruși au pierdut aproximativ 14.000 de soldați. 

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, pe lângă cei 14.000 de militari, Rusia a pierdut 444 de tancuri, 1435 de vehicule blindate de luptă, 201 de sisteme de artilerie, 72 de lansatoare multiple de rachete, 43 de sisteme de apărare aeriană, 86 de avioane, 108 elicoptere, 864 de vehicule.

Datele sunt în curs de actualizare, iar calculul este complicat de intensitatea mare a ostilităților, susține armata ucraineană într-o postare pe Facebook.

Război Rusia-Ucraina, ziua 22

Războiul din Ucraina durează deja de mai bine de trei săptămâni. Este a 22-a zi de lupte, iar din orașul-port Mariupol, lovit fără încetare de bombardamentele ruşilor în ultimele două săptămâni, este estimat că peste 30.000 de oameni au fugit deja. Mariupol se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din istoria sa – orașul a rămas fără hrană, fără apă și fără electricitate. Noaptea, soldaţii lui Vladimir Putin au lovit cu rachete un teatru în care se refugiaseră peste 1.200 de civili.

Între timp, Consiliul de Securitate ONU urmează să se reunească pentru a discuta criza umanitară, însă șansele pentru un rezultat de orice fel sunt minime, în condițiile în care Rusia prezidează Consiliul în luna martie.

Miercuri, președintele Joe Biden l-a numit pe Putin "un criminal de război", iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară - "o retorică inacceptabilă și de neiertat", a spus Dmitri Peskov, care a precizat însă că liderul rus e în continuare dispus să se întâlnească atât cu Biden cât şi cu Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » "Soldaţii ruşi caută muniţie ucraineană ca să se împuşte în picioare". Dialogul dintre un militar rus şi mama acestuia, interceptat de serviciile secrete din Ucraina