Antena Meniu Search
x

Afirmația lui Lavrov că Rusia a bombardat deliberat maternitatea din Mariupol, probă în instanță: ”Mulțumim că au recunoscut public săvârșirea crimelor de război”

Declarațiile lui Serghei Lavrov despre atacul lansat de Rusia asupra maternității din Mariupol vor fi considerate probă în instanță, a anunțat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba. Oficialul rus a spus, la o conferință de presă la Antalya, că forțele ruse au considerat maternitatea o țintă militară.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 11:24

„Am considerat maternitatea Mariupol o țintă militară”. Declarația lui Serghei Lavrov va constitui o probă în instanță - Profimedia Images

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a confirmat, la scurt timp după bombardarea spitalului de copii și a maternității din Mariupol, că a fost vorba despre o decizie conștientă și deliberată a armatei ruse. Lavrov a făcut declarația la o conferință de presă la Antalya după discuții cu ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba. Acolo, el a subliniat că a considerat maternitatea o țintă militară.

”Procurorul Curții Penale Internaționale se află în prezent în Ucraina. Am luat legătura cu el. Procuratura Generală funcționează foarte bine, adunând dovezi ale crimelor de război și crimelor împotriva umanității comise de Federația Rusă. Mulțumim tuturor oficialilor ruși pentru că au recunoscut public săvârșirea crimelor de război. În special, ministrul Lavrov, care a spus că au bombardat în mod deliberat un spital și o maternitate din Mariupol. Toate acestea sunt dovezi ale crimelor lor, pentru care vor trebui să răspundă”, a spus Kuleba, potrivit pravda.com.ua.

Bilanț negru după bombardarea maternității din Mariupol

Maternitatea din Mariupol și un spital de copii au fost bombardate de ruși, la 9 martie. Imaginile în urma atacului au fost descrise drept "apocaliptice". La acea dată s-a raportat un prim bilanț care indica trei morți și 17 răniți. Ulterior, numărul deceselor a ajuns la cinci, după moartea unei mame și a bebelușului său.

La scurt timp după tragedie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că bombardarea spitalului și a maternității din Mariupol a fost o decizie conștientă și intenționată a armatei ruse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Afirmația lui Lavrov că Rusia a bombardat deliberat maternitatea din Mariupol, probă în instanță: ”Mulțumim că au recunoscut public săvârșirea crimelor de război”