Antena Meniu Search
x

Câţi soldaţi ruşi au murit de fapt în Ucraina. Putin camuflează prestația slabă a mult lăudatei armate ruse: ”Este uluitor!”

Peste 7.000 de soldați ruși au fost uciși în mai puțin de trei săptămâni de lupte, potrivit estimărilor americane, citate de New York Times. În schimb, armata ucraineană susține că de la startul războiului pe 24 februarie până pe 17 martie, invadatorii ruși au pierdut aproximativ 14.000 de soldați. 

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 12:43

Câţi soldaţi ruşi au murit de fapt în Ucraina. Putin camuflează prestația slabă a mult lăudatei armate ruse: ”Este uluitor!”
Soldat Ucrainean cu armă ușoară antitanc (NLAW) - Profimedia

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, pe lângă cei 14.000 de militari, Rusia a pierdut 444 de tancuri, 1435 de vehicule blindate de luptă, 201 de sisteme de artilerie, 72 de lansatoare multiple de rachete, 43 de sisteme de apărare aeriană, 86 de avioane, 108 elicoptere, 864 de vehicule. Datele sunt în curs de actualizare, iar calculul este complicat de intensitatea mare a ostilităților, susține armata ucraineană într-o postare pe Facebook.

Calculele mai conservatoare ale americanilor vorbesc însă de 7000 de soldați ruși morți în Ucraina pe măsură ce războiul a intrat în ziua 22”În 36 de zile de luptă la Iwo Jima în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aproape 7.000 de pușcași marini au fost uciși. Acum, la 20 de zile după ce președintele Vladimir Putin a invadat Ucraina, armata sa a pierdut deja mai mulți soldați, potrivit estimărilor serviciilor de informații americane”, scrie New York Times

Soldații ruși ar fi incapabili să îndeplinească sarcinile de luptă din cauza ratei mari a morților și răniților

Dacă sunt corecte datele serviciilor de informații americane despre cei 7.000 de soldați ruși morți, pentru armata rusă ar fi o pierdere mai grea decât cea a americanilor în 20 de ani de Irak și Afganistan la un loc. Este un număr uluitor acumulat în doar trei săptămâni de lupte, spun oficialii americani.

Pe acelaşi subiect

Oficialii de la Pentagon mai susțin că o rată a pierderilor de 10%, morți și răniți, pentru o singură unitate o face incapabilă să îndeplinească sarcini legate de luptă. La peste 150.000 de soldați ruși implicați acum în războiul din Ucraina, și cu aproximativ 14.000 până la 21.000 de răniți, rușii ating aproape nivel. În plus armata rusă a pierdut 4 generali în luptă, potrivit oficialilor ucraineni, ruși și ai NATO. 

Oficialii Pentagonului transmit că un număr de morți atât de mare și aflat tot în creștere poate distruge voința soldaţilor de a continua lupta. Rezultatul se vede și în rapoartele de informații pe care înalți oficiali din administrația Biden le primesc în fiecare zi. Un raport recent s-a concentrat pe moralul scăzut din rândul trupelor rusești, existând relatări despre soldați ruși care și-au abandonat vehiculele și au plecat în pădure.

Oficialii americani, care au vorbit sub condiția anonimatului, avertizează că numărul de decese în rândul trupelor rusești este inexact. Este o compilație din analiza știrilor, a datelor oficiale ucrainene (care tind să fie ridicate), a datelor oficiale rusești (care tind să fie scăzute, cel mai recent bilanț vorbea doar de 498 de morți), consultarea imaginilor prin satelit și a imaginilor video cu tancurile și trupele rusești antrenate în luptă. Oficialii din armată știu, de exemplu, câți soldați sunt de obicei într-un tanc și pot extrapola de aici numărul de victime atunci când un vehicul blindat este lovit, de exemplu, de o rachetă antitanc Javelin.

Cum este camuflată prestația slabă a mult lăudatei armate ruse

Rata ridicată a victimelor explică și de ce armata mult lăudată a Rusiei a rămas în mare parte blocată în afara Kievului. „Astfel de pierderi afectează moralul și coeziunea unității, mai ales că acești soldați nu înțeleg de ce luptă. Conștientizarea generală a situației scade. Cineva trebuie să conducă, cineva trebuie să tragă”, a spus Evelyn Farkas, oficial de top la Pentagon în timpul administrației Obama. Dar acestea sunt doar forțele terestre. 

Din moment ce forțele terestre rusești sunt în dezordine, Putin a privit tot mai mult spre cer pentru a ataca orașele ucrainene, clădiri de blocuri, spitalele și chiar școli. Aceste bombardamente aeriene, spun oficialii, au ajutat la camuflarea performanței slabe a armatei ruse la sol. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat în această săptămână că aproximativ 1.300 de soldați ucraineni au fost uciși în război.

Semnele că armata rusă are probleme mari sunt tot mai multe. La sfârșitul săptămânii trecute, Vladimir Putin i-ar fi pus în arest la domiciliu pe doi dintre cei mai înalți oficiali ai serviciilor de informații. Oficialii din FSB, fostul KGB, ar fi fost interogați în legătură cu furnizarea de informații incorecte înainte de invazie, potrivit lui Andrei Soldatov, expert în serviciile de securitate ruse.

”Ei erau responsabili cu furnizarea de informații politice și cultivarea rețelelor de sprijin în Ucraina”, a spus  Soldatov într-un interviu. „I-au spus lui Putin ce voia să audă” despre cum va progresa invazia. ”Nu cred că Putin îi poate opri, la infinit, pe ruși să afle adevărul” a spus joia trecută, directorul CIA William J. Burns.

Generalii ruşi de pe front vorbesc la telefoane și radiouri nesecurizate

Oficialii occidentali spun că aproximativ 20 de generali ruși s-ar aflat în Ucraina și ar fi fost împinși tot mai aproape de linia frontului pentru a ridica moralul. „Trei generali morți este un număr șocant”, a declarat Michael McFaul, fostul ambasador al Statelor Unite în Rusia. Miercuri, oficialii ucraineni au raportat că un al patrulea general, generalul-maior Oleg Mityaev, a fost ucis în lupte. Doi oficiali militari americani au spus că mulți generali ruși vorbesc pe telefoane și radiouri nesecurizate. În cel puțin un caz ucrainenii au interceptat apelul unui general, l-au geolocalizat și i-au atacat poziția, ucigându-l pe el și pe personalul său.

Dacă decesele armatei ruse continuă să crească, tipurile de organizații civice care au atras atenția asupra morților și rănilor în timpul invaziei sovietice a Afganistanului ar putea apărea din nou în Rusia. Însă este puțin probabil ca acest bilanţ al morţilor să schimbe strategia lui Putin în Ucraina. „Este uluitor, iar rușii nici măcar nu au ajuns la ce e mai rău, când vor fi loviţi de luptele urbane. Dar nu cred că va avea un impact asupra calculului lui Putin. Nu este dispus să piardă, va arunca oameni pe front” a estimat Jason Crow, membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Câţi soldaţi ruşi au murit de fapt în Ucraina. Putin camuflează prestația slabă a mult lăudatei armate ruse: ”Este uluitor!”