Antena Meniu Search
x

Sorin a devenit erou în Italia, după ce a salvat de la înec doi copii: "Oricine în locul meu ar fi făcut la fel"

Sorin, un român de 48 de ani stabilit în Italia, a devenit erou local, după ce a salvat de la înec doi copii. Bărbatul a fost numit acum cetățean de onoare al localității Cornate din Lombardia.

de Monica Palade

la 29.04.2021, 18:16

Sorin a devenit erou în Italia, după ce a salvat de la înec doi copii: "Oricine în locul meu ar fi făcut la fel" - Facebook

Românul se află în Italia de 19 ani, iar anul trecut în luna iunie, nu a ezitat nicio clipă să salveze de la înec o fetiţă de nouă ani, care se afla în excursie cu tatăl său. Copila a căzut, iar tatăl s-a aruncat în apă în încercarea disperată de o salva.

Din păcate, bărbatul şi-a piedut viaţa. Copila însă nu. „Am sărit imediat ce am văzut. Am văzut-o pe fetiță dispărând sub apă", a povestit omul.

Autorităţile italiene nu au vrut ca eroismul românului să treacă neobservat. „Avem o poveste de integrare perfectă. Sorin Ursuț este un exemplu pentru toată lumea", a spus Fabio Quadri, consilier pentru securitate.

A mai salvat un copil şi în 2010

Actul de curaj al românului din 2020 nu este însă singurul. În 2010, Sorin a făcut acelaşi gest pentru un copil de zece ani. Din fericire, atunci a putut fi salvat şi tatăl copilului.

„Speram să fie la fel și acum, l-am văzut, era la trei metri de mal și nu a mai reușit să iasă. O imagine pe care o port în mine. Nu sunt erou. Cred că oricine în locul meu ar fi făcut la fel", adaugă el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Sorin a devenit erou în Italia, după ce a salvat de la înec doi copii: "Oricine în locul meu ar fi făcut la fel"