Sorin a devenit erou în Italia, după ce a salvat de la înec doi copii: "Oricine în locul meu ar fi făcut la fel"

De Monica Palade.
Publicat: 29.04.2021, 18:16.
Actualizat: 29.04.2021, 18:16

Sorin, un român de 48 de ani stabilit în Italia, a devenit erou local, după ce a salvat de la înec doi copii. Bărbatul a fost numit acum cetățean de onoare al localității Cornate din Lombardia.

Sorin a devenit erou în Italia, după ce a salvat de la înec doi copii: "Oricine în locul meu ar fi făcut la fel"

Facebook

Românul se află în Italia de 19 ani, iar anul trecut în luna iunie, nu a ezitat nicio clipă să salveze de la înec o fetiţă de nouă ani, care se afla în excursie cu tatăl său. Copila a căzut, iar tatăl s-a aruncat în apă în încercarea disperată de o salva.

Din păcate, bărbatul şi-a piedut viaţa. Copila însă nu. „Am sărit imediat ce am văzut. Am văzut-o pe fetiță dispărând sub apă", a povestit omul.

Autorităţile italiene nu au vrut ca eroismul românului să treacă neobservat. „Avem o poveste de integrare perfectă. Sorin Ursuț este un exemplu pentru toată lumea", a spus Fabio Quadri, consilier pentru securitate.

Citește și:

A mai salvat un copil şi în 2010

Actul de curaj al românului din 2020 nu este însă singurul. În 2010, Sorin a făcut acelaşi gest pentru un copil de zece ani. Din fericire, atunci a putut fi salvat şi tatăl copilului.

„Speram să fie la fel și acum, l-am văzut, era la trei metri de mal și nu a mai reușit să iasă. O imagine pe care o port în mine. Nu sunt erou. Cred că oricine în locul meu ar fi făcut la fel", adaugă el.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.