Antena Meniu Search
x

Român, erou în Italia după ce a salvat un copil de la înec

Un român a devenit erou în Italia după ce a salvat viaţa unui copil în vârstă de 12 ani. Băiatul se înecase în apropierea plajei Ostia, de lângă capitala Italiei, iar românul a fost cel care a reuşit să-l readucă la viaţă după minute bune de resuscitare.

de Redactia Observator

la 22.07.2020, 17:42

Vezi și
  • Alin Stoian este originar din Craiova.
  • Este primul român decorat cu medalia "Natale di Roma".

Pentru fapta sa, Alin Stoian a fost decorat de primarul Romei cu medalia "Natale di Roma", un premiu acordat în fiecare an personalităților orașului.

Alin Stoian are 38 de ani şi este salvamar în Italia de 7 ani. Are la activ zeci de intervenţii extrem de dificile, dar a devenit celebru atunci când a salvat viaţa unui copil.

Alin Stoian, salvamar: Era în jur de ora 6 seara, am auzit o femeie strigând la mine: salvamar, salvamar! Un copil se îneacă! Aleargă, aleargă! Cred că în 5-6 secunde am ajuns acolo. Am intrat în apă. Deja aproape că îl aduseseră afară, numai că băiatul respectiv, salvamarul respecitv s-a panicat cand am început resuscitarea.

Aşa că Alin nu a stat pe gânduri. A sărit în ajutorul copilului. După mai bine de 15 minute de resuscitare, băiatul şi-a revenit.

Alin Stoian, salvamar: După 3-4 minute a venit ambulanţa. Când a venit ambulanţa, deja băiatul îşi revenise.

Pentru fapta lui, Alin a primit medalia "Natale di Roma", premiu acordat personalităților orașului chiar din mâinile primarului Romei.

Reporter: Ce ţi-a zis primarul Romei?

Alin Stoian, salvamar: M-a felicitat şi a zis că o să ţină cont de chestia asta. + Mi-a strâns mâna şi mi-a urat numai sănătate şi mi-a zis să auzim numai de bine. Şi că fac cinste populaţiei din România.

Cea mai mare mulţumire a fost însă atunci când copilul şi mama lui au venit să-l cunoască.

Alin Stoian, salvamar: Când a ieşit din spital băiatul a venit aici la muncă şi patronii mei i-au organizat o micuţă petrecere.

Alin nu se consideră erou. El doar îşi iubeşte meseria. Iar pentru a fi cel mai bun în ceea ce face pregătirea fizică este foarte importantă.

Alin Stoian, salvamar: Eu mă trezesc în fiecare dimineaţă, la 6 şi un sfert. Alerg, înot, într-o zi alerg, în alta înot, în alta fac sală. 5-6 zile mă antrenez.

Alin Stoian este originar din Craiova, are 2 copii şi este primul român decorat cu medalia "Natale di Roma".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Român, erou în Italia după ce a salvat un copil de la înec